fbpx

Huse i København er over dobbelt så dyre som landsgennemsnittet

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Huse i København er over dobbelt så dyre som landsgennemsnittet

Eftersom huspriserne har været stødt stigende de seneste mange år, har vi lavet en undersøgelse, med fokus på Danmarks fem største byer: København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

For at skabe et overblik over prisforskellene, sammenlignes de fem største byer med landets gennemsnitlige huspris. Ifølge nyt opdateret data fra Finans Danmark, ligger den gennesnitlige huspris i andet kvartal af år 2019 på 2.009.579 kr., men hvordan ligger de fem byer placeret prismæssigt sammenlignet med landets gennemsnitspris? Læs med nedenfor.

Resultaterne af undersøgelsen viser, at der er større forskelle i boligpriserne i nogle af byerne mens andre ligger under landsgennemsnittet. Læs med nedenfor. 

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

“Priserne på parcel og rækkehuse i de fem største byer, følger samme rækkefølge som byernes indbyggertal. Dette er ikke overraskende, da priserne stiger i takt med efterspørgslen i området. Dog er det endnu bemærkelsesværdige prisforskelle. I København hvor den gennemsnitlige hus koster over 5 millioner kr, er det helt oppe på næsten 3 gange over landsgennemsnittet og kun én af byerne ligger under landsgennemsnittet, nemlig Esbjerg som også har lavest indbyggertal af de fem byer. ”

I København koster det gennemsnitlige hus over fem millioner kroner

Ifølge Bolius består den danske population af 5,8 mio. personer. Hovedstadsområdet København udgør 11% af den danske befolkning, hvilket også bliver afspejlet i boligpriserne. I København er priserne for parcel- og rækkehuse nemlig højst. 

Det gennemsnitlige hus i København koster 5.222.646 kr. Dette svarer til mere end det dobbelte af landsgennemsnittet på 2.009.579. Desuden er København i gennemsnit mere end 2 millioner kroner dyrere end den næststørste by Århus. 

Århus som udgør 5% af befolkningstallet, koster det gennemsnitlige hus 3.149.289 kr, hvilket er lidt over en million kroner dyrere end landsgennemsnittet. På trods af den store forskel i populationstal i Århus og København, er det endnu bemærkelsesværdigt at prisforskellen på parcel- og rækkehuse er på over to millioner kroner.

Kun én af de fem største byer placerer sig under landsgennemsnittet

Odense, som udgør 3% af den danske population, placerer sig også over landsgennemsnittet, her koster det gennemsnitlige hus 2.271.841 kr. Dette er knap en million kr. dyrere end gennemsnitsprisen i Danmark. Dog er det under det halve af hvad et hus gennemsnitligt koster i København. 

I Aalborg, hvor 2% af den danske befolkning er bosat, skal man gennemsnitligt af med 2.045.168 kr. for et hus. Dette vil sige at Aalborg også placerer omking landsgennemsnittets huspriser.

Den eneste af de fem byer der placerer sig lavere end landsgennemsnittet er den femtestørste by, Esbjerg, hvor 1% af danskere bor. I Esbjerg koster et hus gennemsnitligt 1.802.372 kr. Dette er 207.207 kr. billigere end landsgennemsnittet og næsten 3 gange billigere end et hus i København.

Oversigt over gennemsnitlige boligpriser for parcel- og rækkehuse i de fem største byer i Danmark samt huspriserne sammenlignet med landets gennemsnitspris.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *