fbpx

Boliglån – Hvor meget kan du låne og hvad koster et lån?

Inden du går på boligjagt er det en god idé at skabe dig et overblik over, hvor meget boligen må koste eller, hvis du allerede har en bestemt bolig i tankerne, hvor meget boliglånet vil koste. 

Tryk på knappen nedenfor og få et tilbud fra banker eller realkreditinstitutter eller alternative lånemuligheder. Servicen er gratis og vi sætter dig i kontakt med den institution der vurderes at passe bedst til din situation.

Hvor meget kan jeg låne til at købe bolig for?

Det er som regel muligt af få finansieret 80% af boligværdien igennem et banklån eller et realkreditlån (lånegrænsen reduceres ved køb af sommerhus). Dette lån har du typisk op til 30 år til at betale tilbage. Du skal normalt selv kunne udbetale 5% af ejendommens værdi.

De resterende 15% kan du enten også finansiere selv eller finansiere igennem et lån i banken i form af et boliglån eller en boligkredit. 

Jeg har fundet en bolig/jeg ved hvor meget jeg vil låne. Hvad er den månedlige ydelse?

Har du fundet en bolig eller ved du cirka hvor meget din næste bolig skal koste, så kan du med en række boliglånsberegner få en vejledende vurdering på, hvad det vil koste dig pr. måned at låne til en bolig. Indtast blot boligens pris og din udbetaling og få svaret.

Få også finansieringsforslag på forskellige lånetyper, så du kan finde den optimale løsning der passer til din økonomi.

Hvilken rente passer bedst til din økonomi?

Der er ligeledes andre vigtige overvejelser du skal gøre dig, før du tager et boliglån. Vil du have en fast eller variabel rente? Skal du afdrage med det samme eller tage en periode med afdragsfrihed?

Afdragsfrihed

Med afdragsfrihed betaler du i en forudbestemt periode ikke af på dit på lån. Du betaler kun renter til banken. Ved afdragsfrihed er din månedlige ydelse markant lavere end uden afdragsfrihed. Uden afdragsfrihed betaler du af på dit lån samtidigt med at du betaler renter. Dette betyder altså at du har en højere månedlig ydelse.

Fast eller variabel rente

Med en fast rente er hele beløbet du betaler i lånets løbetid fastsat – medmindre der forekommer ændringer i dit bidrag (realkreditlån) eller rentetillæg (bankboliglån). Vælger du i stedet en variabel rente, ligger dine udgifter fast i en kortere periode. Her kan dit bidrag og rentetillæg ligeledes ændres.

Når du optager et lån, er en variabel rente som regel billigere end en fast rente men dette kan ændre sig. Stiger det generelle renteniveau sig, bliver det variable lån dyrere, hvilket betyder at dine udgifter ligeledes stiger. Omvendt falder dine udgifter, hvis renteniveauet falder.

Tryk på knappen og få et boliglån tilbud på helt ned til 24 timer.

Ansøg om boliglån

Ansøg om boliglån. Servicen er gratis og vi sætter dig i kontakt med den bank / institution der vurderes at passe bedst til din situation.

Selv hvis du tidligere er blevet afvist, eller hvis du ikke kan få f.eks. et variabelt lån, plejer vores partnere at kunne hjælpe. Vi udbyder servicen i samarbejde med en række banker, realkreditinstitutter og alternative ejendomskreditlånsløsninger.