fbpx

Boligpriser i Aarhus fortsætter deres himmelflugt viser nye tal

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Store stigninger i boligpriser i Aarhus

Nye tal fra Finans Danmark, for første kvartal 2019, udviser at priserne på række-/parcelhuse i Aarhus er steget med 5,6% og at ejerlejlighed i Aarhus er steget med 2,1%, begge siden første kvartal 2018.

Aarhus’ positive boligprisudvikling betyder at byen er godt over gennemsnittet for resten af landet, som ligger på en 1% stigning i forhold til første kvartal 2018, for både række-/parcelhuse og ejerlejligheder.

Sammenligner man boligprisstigningerne i Aarhus fra 2018-2019 med de stigninger vi så i Aarhus fra 2017-2018 er stigningerne næsten 2 gange så høje 2018-2019 i forhold til 2017-2018 på både på række-/parcelhuse og ejerlejligheder. I 2017-2018 oplevede Aarhus stigninger på 1,1% på ejerlejligheder og 3,4% på række-/parcelhuse.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

”Udviklingen på boligpriser i Aarhus er egentligt bemærkelsesværdig. I de fleste større byer i resten af landet oplevede man i 2017-2018 en langt mindre stigning i boligpriser i forhold til de foregående år. Mens denne nedadgående tendens er fortsat i de fleste større byer i 2018-2019, hvor priserne er stagnerende eller hvor man har oplevet små fald, har Aarhus altså set en vækst på næsten 100% i forhold til sidste års i boligprisstigninger. Mange havde forudset at udviklingen i Aarhus ville følge samme tendens som København, men det er altså ikke sket. Det var også forudset at de mange nybyggerier ville presse priserne på ældre boliger ned, men det virker heller ikke til at være sket. Mange, i både Danmark og udlandet, har fået øjne op for hvor attraktiv Aarhus er. Dette kan være med til at fastholde lignende prisstigninger ind i 2020 også.”

Aarhus skiller sig ud i forhold til andre storbyer

Mens boligpriserne fortsætter deres himmelflugt i Aarhus, er andre storbyer rundt omkring i landet begyndt at se en stagnering eller et mindre fald i boligpriser.

Kigger man på Jylland, har Aalborg har oplevet et fald på 6,6% i lejlighedspriser, og en mindre stigning på 0,8% i række-/parcelhuse. I Herning er række-/parcelhuspriser faldet med 6,2% og lejlighedspriser med 5%.

Vender man blikket mod København, ser man også her et fald i boligpriserne. Række-/parcelhuse er faldet med 1,1% i pris fra 2018 til 2019 og lejligheder er faldet med 0,9% i pris i forhold til sidste år.

Nybyggeri, International anerkendelse og flere kulturtilbud kan have haft indflydelse på priser

En mulig indflydelse og grund til de stigende huspriser i Aarhus kan være at der de senere år er kommet flere attraktive nybyggede projektboliger til salg blandt andet i Ceres byen og omkring havnen.

En anden er, at Aarhus, i foråret 2019, var med på det amerikanske rejsemagasin Condé Nast Travellers’ liste over de 10 bedste byer i Europa at rejse til. Ydermere, blev Aarhus tilbage i 2017 kåret som årets Europæiske kulturhovedstad. Byen bliver derfor set som værende mere og mere attraktiv, ikke kun for besøgende, men også for tilflyttere.

Desuden så har Aarhus fortsat med at udvikle den brede vifte af kulturelle oplevelser som byen i stigende grad tilbyder. Det er blandt andet Aros, Film i Skoven, byens forskellige festivaler og de mange kystnære oplevelser.

Se analysen for lejligheder i hele landet her

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *