fbpx

Kæmpe forskelle i prisudviklingen på lejligheder i Danmark. Hvor ligger din by på listen?

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Kæmpe forskelle i prisudviklingen på lejligheder i Danmark

Helt nyt data fra Finans Danmark viser at der er kæmpe forskelle på prisudviklingen på lejligheder i Danmark.

Hvis du skal til at købe eller sælge din lejlighed, eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide hvordan prisudviklingen i din kommune har været fra 2018 til 2019 er så læs med nedenfor.

Totalt set er priserne på lejligheder i Danmark, ifølge nye tal fra Finans Danmark, steget med 0,7% fra første kvartal 2018 til samme periode 2019. Dette er en opbremsning i forhold til de seneste år, hvor stigningerne har ligger på omkring 8-9%.

Men kigger man på de forskellige byer i Danmark er der kæmpe forskelle i stigninger og fald. Forskellene er, hvor de er størst, helt op til 87%-point mellem de største stigninger (60%) og de største fald (-27%).

Ifølge Grundlægger og Administrerende Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, er der rigtig god grund til at følge med i prisudviklingen både fra sidste år men også langt længere tilbage, både som køber og sælger:

” Det er klart, at går man i salgstanker, giver det mening at sælge efter at man har set en stor prisstigning, mens det for købere giver god mening at købe efter der har været et større fald, som for eksempel i Skagen og Randers NØ. Kigger man på de store stigninger, kommer de ofte fra byer som stadig ligger lavere eller på nogenlunde samme prisniveau som før finanskrisen. Man kan altså sige, at der er tale om en udligning af priserne i disse byer. Der er dog store forskelle fra by til by. Et godt råd er, at hvis man vil købe og/eller sælge at kigge på priserne fra før 2009, da de også fortæller en stor del af historien om hvordan priserne kommer til at udvikle sig i fremtiden.”

Prisudviklingen for samtlige byer og områder kan ses nedenfor:

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *