fbpx

Boligpriser Midtjylland: Samsø er steget mest

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Samsøs boligpriser er steget mest i Midtjylland

Boligpriser Midyjylland: Helt nyt data fra Finans Danmark viser at der er kæmpe forskelle på prisudviklingen på villaer og rækkehuse i region Midtjylland. Hvis du skal til at købe eller sælge bolig, eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide hvordan prisudviklingen i din kommune har været fra 2018 til 2019 er så læs med nedenfor.

Totalt set er priserne på villaer og rækkehuse i region Midtjylland, ifølge nye tal fra Finans Danmark, steget med 1% fra første kvartal 2018 til samme periode 2019. Dette betyder at Midtjylland ligger under gennemsnittet for hele landet som er 1,24%.

Men kigger man på de forskellige byer og postnumre i region Midtjylland er der store forskelle i de forskellige områder og postnumre. Forskellene er, hvor de er størst, helt op til 40%-point. Disse er blandt de største i hele landet.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

” Det er klart, at går man i salgstanker, giver det mening at sælge efter at man har set en stor prisstigning, mens det for købere giver god mening at købe efter der har været et større fald, som for eksempel i Syddjurs eller Skive. Kigger man på niveauet i Skive er det faktisk 1% lavere end det var før finanskrisen og Syddjurs er 18% lavere end før finanskrisen, hvorimod priserne i mange andre områder og postnumre i region Midtjylland er langt højere end før 2009. Dette er en god indikation på at priserne efter et prisfald på hhv. 18% og 1% og med et niveau lavere end i 2009, kommer til at stige igen.”

Samsø topper listen, efterfulgt af Hedensted og Ikast-Brande

Samsø er området og postnummeret med den største stigning i boligpriserne på villaer og rækkehuse fra 2018 til 2019. I Samsø er priserne således steget med hele 22%, hvilket også er blandt de største stigninger på landsbasis.

Samsø er efterfulgt af Hedensted hvor priserne er steget med 16% i første kvartal af 2019 sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Ikast-Brande tager en tredjeplads med en gennemsnitlig prisstigning på 10% fra 2018 til 2019.

Store prisfald i Skive, Norddjurs og Syddjurs

Skive er byen der har oplevet det største fald i priserne på villaer og rækkehuse i region Midtjylland fra 2018 til 2019. Her er priserne faldet med hele 18%.

Syddjurs har oplevet det næststørste prisfald på 12% tæt efterfulgt af Norddjurs hvor priserne er faldet med hele 9%.

Se hele listen for Midtjylland nedenfor.

Se analysen for lejligheder i hele landet her og se hvor undersøgelsen er brugt på blandt andet TV2 hjemmeside her

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *