fbpx

Store forskelle i prisudviklingen på boliger i Odense. Hvor ligger dit postnummer på listen?

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Forskellene på boligpriser er helt op til 33%

Helt nyt data fra Finans Danmark viser at der er stor forskel på prisudviklingen i de forskellige områder og postnumre i Odense. Hvis du skal til at købe eller sælge bolig, eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide hvordan prisudviklingen i din kommune har været fra 2018 til 2019 er så læs med nedenfor.

Totalt set er priserne på villaer og rækkehuse i Odense, ifølge nye tal fra Finans Danmark, steget med 3,26% fra første kvartal 2018 til samme periode 2019. Det betyder at Odense ligger godt over gennemsnittet for hele landet som er 1,24%.

Men kigger man på de forskellige områder i Odense er der store forskelle i de forskellige områder og postnumre. Forskellene er, hvor de er størst, helt op til 33%-point. Disse er blandt de største i hele landet for en enkelt by.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

” Det er klart, at går man i salgstanker, giver det mening at sælge efter at man har set en stor prisstigning, mens det for købere giver god mening at købe efter der har været et større fald, som for eksempel i Odense V eller Odense N. Kigger man på niveauet i Odense N er det faktisk 12% lavere end det var før finanskrisen og Odense V 6% lavere end før finanskrisen, hvorimod priserne i mange andre områder og postnumre i Odense er langt højere end før 2009. Dette er en god indikation på at priserne efter et prisfald på hhv. 15% og 11% og med et niveau lavere end i 2009, kommer til at stige igen.”

5220 Odense SØ er i spidsen, tæt efterfulgt af Odense M og Odense S

Odense SØ som er hjemsted for blandt andet Odense Golfklub og Rosengårdscenteret er området og postnummeret med den største stigning i boligpriserne på villaer og rækkehuse fra 2018 til 2019. I Odense SØ er priserne således steget med hele 18% hvilket også er blandt de største stigninger på landsbasis.

Odense SØ er tæt efterfulgt af nabokommunen Odense M som er hjemstedet for blandt andet Syddansk Universitet. I Odense M er priserne således steget med 17%.

På en 3.plads, men et godt stykke fra Odense SØ og Odense M finder man Odense S, hvor priserne er steget med 11% fra 2018 til 2019.

Odense N og Odense V med store fald

Odense N er området som har oplevet det største fald i priserne på villaer og række huse af alle postnumrene i Odense. I byer som Næsby, Beldringe, Allesø, Strandager og Stige er priserne samlet set faldet med hele 15%.

Odense V og områder som Højstrup, Bolbro, Elmelund og Ejstrup har oplevet det næststørste fald i priserne fra 2018-2019. I Odense V samlet set er priserne faldet med hele 11%.

Hele oversigt over udviklingen i villa og parcelboligpriser i Odense 1. kvartal 2018-1.kvartal 2019 kan ses nedenfor:

Odense boligpriser og boligprisudvikling

Se analysen for hele landet her

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *