fbpx
Hvorfor & hvordan

Boliga.dk - Danmarks uafhængige boligportal

Det koster kun 12.500 kr.

Overblik over hvad Boliga.dk egentligt er

Denne artikel giver et hurtigt overblik over hvad boliga.dk er, hvordan Boliga fungerer og generelt set hvad hjemmesiden indeholder og hvordan man kan bruge den til både boligsalg og boligkøb. Til slut så diskuteres det hvordan portaler som Boliga.dk påvirker markedet generelt set og hvordan de er med til at ændre måden vi både køber og sælger boliger på.

Hvordan fungerer Boliga.dk og hvad er det egentligt.

Boliga er Danmarks største uafhængige boligportal. Boliga er for boligsøgende samt folk som er interesserede i boligmarkedet. Boliga samler boliger fra alle ejendomsmæglere, hvilket som boligsælger gør det langt lettere at finde sin drømmebolig.

Ud over at se standard information som kvadratmeter, beliggenhed m.m på Boliga, kan man desuden finde brugbare statistikker på både salgspriser, nedslag i priser m.m. Det gør Boliga.dk utroligt brugbar for både ejendomsmæglere som giver ejendomsvurderinger, men også for boligsælgere, som igennem portalen får en god ide om hvad de kan forvente sig når det kommer til salg af netop deres bolig.

Boliga har lidt under en halv million besøgende på siden, hvilket gør det til den 36.største hjemmeside i Danmark. Boliga blev startet i 2007 og Boliga.dk er sammen med Boligsiden.dk en af danmarks største boligportaler.

Du kan læse mere om Boligsiden her.

Boliga gør livet lettere for købere

For boligkøbere betyder oprettelsen af hjemmesider som Boliga.dk at man ikke længere behøver at gå rundt til ejendomsmæglere i det område man gerne vil flytte til for at finde sin drømmebolig. Det kan gøre let online. Man kan søge på en række forskellige kriterier for at finde netop boliger med specifikke egenskaber.

Det er cirka 95% af alle købere der starter med at lede efter deres bolig online idag og boligkøbere har tager danmarks boligportaler til sig.

Gør Boliga noget for boligsælgere?

Mens Boliga har gjort meget for købere, har siden endnu ikke haft den store betydning for hvordan boliger i Danmark bliver solgt. Man går stadig ned til den ejendomsmægler der lige er tættest på og sælger med dem. Men hvad Boliga og andre boligportaler har gjort er i virkeligheden at åbne op for nye modeller og måder at sælge boliger på. Da købere alligevel starter online, er der mindre grund til at ejendomsmæglerne har dyre butikker og til at de tager de gebyrer som de nu tager.

Se salgspriser på solgte boliger med Boliga

Har du glemt hvad du købte din bolig for, eller er du nysgerrig på at vide hvad naboens hus blev solgt for?

Med Boliga solgte boliger kan man nemt finde frem til hvad huse, lejligheder og rækkehuse er blevet solgt for i Danmark helt tilbage til 1992. Man finder Boligas solgte boliger, under fanen solgte boliger. Her kan man søge på postnumre eller adressen på den solgte bolig, vælge bolig typen og hvilket år boligen blev solgt.

Med en søgning på postnumre eller adressen på den solgte bolig, kommer en salgs- og udbudsoversigt frem. Her ser man hvad den solgte bolig først blev udbudt til og hvad boligen blev solgt for. Man kan også vælge at trykke på et af deres hurtige link til de først største byer i Danmark, hvis man er nysgerrig på hvad solgte boliger bliver solgt for der.

Boligas solgte boliger kan ikke vise hvad andelsboliger er blevet solgt for. Grunden til man ikke kan finde andelsboliger under deres solgte boliger, er fordi salgspriser på andelsboliger registreres nogen steder.

Priserne på Boligas solgte boliger kommer fra Den Offentlige Informationsserver (OIS). De modtager deres data fra SKAT i forbindels med ejendomshandel.

Hvordan Boliga vil ændre markedet for sælgere i fremtiden.

Oprettelsen af Boliga og andre boligportaler har åbnet op for hvad nogle kalder online eller hybride ejendomsmæglere i andre lande. En online eller en hybrid ejendomsmægler er en ejendomsmægler som ikke har noget fast kontor, men som ofte stadigvæk har lokale ejendomsmæglere ansat. Disse fungerer fordi at de sælger boligerne online på boligportalerne og igennem deres køber-kartotek.

Man behøver ikke længere en dyr butik på den dyreste gade. I nogle lande som USA og Storbritanien har disse nye ejendomsmæglere taget markederne med stor, fordi man betaler mindre, men samtidigt får den samme eller bedre service. Du kan læse mere om online- og hybride ejendomsmæglere her her.

Er der alternativer til Boliga.dk?

Svaret er ja, det er der. Brikk anbefaler dog at man som sælger får sat til bolig til salg på boliga.dk, boligsiden.dk og så betyder de andre boligportaler mindre. Man kan dog også sætte sin bolig til salg på dba.dk, degulesider og mange andre steder. Disse sider er dog langt mindre en Boliga (og boligsiden) og man får ikke samme eksponering hvis man kun bruger disse.

Hvad er selvsalg og hvordan fungere det?

Selvsalg er blevet mere populært, og du er sikkert også faldet over det i din søgning ved salg af din ejendom. Med selvsalg varetager du selv slaget af dit hus uden en ejendomsmægler. Fordelen ved selvsalg er du kan spare mellem 40.000 – 70.000 kr. fordi du ikke skal betale salæret til ejendomsmægleren.

Hvis du har bestemt dig for at benytte selvsalg frem for ejendomsmægleren, skal du være forberedt på at det er tidskrævende. Det kræver mere af dig, fordi du selv skal varetager alle opgaver som ejendomsmægleren ville.

Fordi du sælger uden ejendomsmægleren, skal du selv stå for fremvisningen og åbent hus af din bolig. Derudover skal du sørge for at have de nødvendige offentlige dokumenter i orden samt stå for markedsføringen. Med markedsføringen af boligen er det ofte ikke nok med Facebook. Du skal også sørge for at boligen er synlig på forskellige boligsider som Boligsiden og Boliga.

Selvsalg på Boliga

Hvis du går rundt med en ejendomsmægler gemt indeni dig, er Boliga selvsalg en mulighed.

Med Boliga selvsalg har du mulighed for at sælge din egen bolig med Selvsalg.dk. Her betaler du for et månedlig abonnement på 699 kr. for annonce til en andelsbolig og annoncer til en ejerbolig. Du opretter selv annoncen, tage og uploade billeder eller tilkøbe en af deres fotografer, skrive en beskrivende og fængende tekst samt sætte prisen på din bolig.

Dine boligannoncer bliver så markedsført på Selvsalg.dk og Boliga.dk. Boliga selvsalg samarbejder med Boligeftersyn P/S, som kan hjælpe med udarbejde af tilstandsrapport, el-installation og energimærke for 8.995 kr.

Selvsalg med Brikk

Hos Brikk tilbyder vi også selvsalg. Forskellen på selvsalg og Boliga selvsalg er, at med Brikk er det langt nemmere og mindre tidskrævende for dig. Vi tilbyder en pakkeløsning hvor du bliver tilknyttet en lokal ejendomsmægler, en A-Z service og inkluderet markedsføring.

Med markedsføring på Boliga selvsalg, skal du selv sørge for oprettelse og hvordan annoncen skal være og der annonceres kun på Selvsalg.dk og Boliga.dk. Hos Brikk er vi online marketings specialister. Vi markedsfører også din bolig på Boliga samtidigt med vi kører fremhævet visning på Boligsiden.dk. Derudover annonceres din bolig på Facebook med 3 forskellige annoncer som alle er specielt skræddersyet til din bolig.

Det eneste du selv skal stå for fremvisningen og åbent hus. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal holde åbent hus, kan du her læse Gode råd til afholdelse af det perfekte åbne hus bolig og Rengøring af din bolig, så den er klar til salg.

Find andelsboliger på Boliga

Der er mange ting at tage stilling til, når den rigtige lejlighed skal findes. En af de mest afgørende ting at tage stilling til er om det skal være en andelsbolig eller ejerlejlighed. Forskellen på ejerlejligheden og andelsboligen er, at med en andelsboligen, køber du en del af ejendommen og får brugsret til lejligheden. Ved køb af en ejerlejlighed køber du lejligheden. En andelsbolig behøves ikke kun være en lejlighed men du kan også finde andelsboliger som rækkehuse.

Det kan være svært at finde den rigtige andelsbolig, fordi de oftest bliver solgt privat eller gennem ventelister i boligforeningen. Med boligsiden Boliga kan du nemt søge efter andelsboliger i hele Danmark. Lige nu har Boliga over 500 andelsboliger til salg, hvor 57 af andelsboligerne på Boliga er i Københavns kommune.

Du finder andelsboliger på Boliga ved at vælge andelsbolig i boligtype, under søgefeltet. Når du har valgt andelsbolig under boligtype, søger du efter byen, postnummeret eller kommunen i søgefeltet.

I stedet for at søge efter andelsboliger på bestemte byer og postnumre, kan du med Boliga få et overblik over hvor i landet de andelsboliger til salg. Her kan du også se hvilke andelsboliger der har prisfald, prisstigning, åbent hus eller om der er flere andelsboliger i samme boligforening. Du får overblikket ved at vælge fanen søg på kort. Herefter kommer danmarkskortet frem hvor du kan se alle deres forskellige boligtyper fordelt rundt i Danmark. Du kan sortere ud i boligtyperne, ved at vælge andelsbolig oppe i boligtype.

OPSUMMERING

Boliga – ikke til at komme udenom

Som en af danmarks boligportaler er Boliga.dk ikke til at komme udenom når man skal købe og sælge sin bolig. Siden indeholder rigtig god information og den er let at bruge hvis man vil finde sin drømmebolig. Sammen med andre portaler muliggører Boliga at nye ejendomsmæglere som søger at give boligsælgere bedre værdi kommer op. Blandt disse er vi hos Brikk. Er du interesseret i at prøve Brikk så klik nedenfor for at få en lokal ekspert ud for at give dig en gratis ejendomsvurdering.

Handelsbetingelser, cookie- og privatlivspolitik​

1. Cookie- og privatlivspolitik

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website eller hvis du kontakter os på telefon eller email indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du bestiller en fremvisning, hvis du bestiller en vurdering, hvis du efterspørger andre services som blandt andet køberrådgivning, berigtigelser, hvis du skriver dig op til vores nyhedsbrev eller hvis du deltager i konkurrencer eller undersøgelser.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af profil eller hvis du sætter din bolig til salg med os.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at komme på fremvisning eller at få foretaget en vurdering. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@brikk.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af: Brikk Gruppen ApS, Hammerensgade 1, 1267 København K, Telefon: 71999891, Email: info@brikk.dk

2. Priser

Alle priser er angivet i danske kroner (DKK), og vises inklusiv 25 % dansk moms.

Betalingsformer:

Hos Brikk kan du betale enten via faktura eller med dankort eller andre typer kredit- og debitkort. Du kan også vælge at sprede betalingen ud over flere måneder. Betaling med dankort og med andre kreditkort samt betaling via månedlige afdrag bliver gennemført igennem Klarna Bank AB.

Klarnas betalingsmåder

I samarbejde med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, tilbyder vi følgende betalingsmåder:

– Konto: Klarna Konto er en kassekredit, som gives af Klarna. Den giver låntageren mulighed for at betale sine køb i månedlige afdrag med 1/24 (dog min. 89 kr.) af totalbeløbet eller ifølge de vilkår, der blev godkendt i kassen. For mere information om Klarna Konto inkl. generelle betingelser og standardiserede europæiske forbrugerkreditoplysninger, klik her.

Betaling sker altid til Klarna. Du kan finde mere information om Klarna på deres hjemmeside. Her kan du finde deres brugervilkår. Anvendelse af disse oplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med den gældende databeskyttelseslovgivning og Klarnas politik til beskyttelse af personlige oplysninger.