fbpx

Smartere. Bedre. Billigere.

Din online Ejendomsmægler

Brikk er din online ejendomsmægler som også har lokale mæglere. Sælg fra kun 14.950 kr.

Stor synlighed på bl.a.
Boligsiden Logo
Boliga Logo
Facebook Logo
Medlem af dansk ejendomsmæglerforening

Hvad er en online og hybride ejendomsmægler?

Udtrykket online ejendomsmægler er blevet mere og mere udbredt de seneste år. Men hvad er en online ejendomsmægler egentligt og hvordan fungerer online ejendomsmæglere? Forklaringen på hvad en online ejendomsmægler er, er ikke så lige til.

Udtrykket bliver nemlig brugt til mange forskellige ting og om mange forskellige modeller. Da 90% af alle boligkøbere finder deres bolig online er alle ejendomsmæglere nu online. Så på den baggrund kan man sige at alle ejendomsmæglere er online ejendomsmæglere. Man kunne også bruge udtrykket om selvsalg.

Ved selvsalg registrerer man sig online og boligen bliver sat til salg online. Der findes også ejendomsmæglere som simpelthen kører samme model som de traditionelle ejendomsmæglere, blot uden kontorer og mange kalder disse online ejendomsmæglere. Sidst men ikke mindst er der ejendomsmæglere som udnytter nettet og online muligheder til at gøre salgsprocessen lettere.

Findes der online ejendomsmæglere i Danmark?

Hvis vi udelukker selvsalg da dette kan kategoriseres som en egen kategori, samt at alle traditionelle ejendomsmæglere udnytter online til at sælge, så står vi tilbage med et par forskellige modeller, nemlig:

1. Traditionelle ejendomsmæglere som bare ikke har kontorer
2. Nye typer ejendomsmæglere som udnytter online og nettet til at gøre salgsprocessen lettere samt til mere effektivt at sælge boliger

Den traditionelle type som ikke har kontorer findes i Danmark. Nem Ejendomsmægler kalder sig selv for en online baseret ejendomsmægler og Webm2 for en online ejendomsmægler. Fælles for dem er at de ikke har butikker, men ud over det udbyder de samme services og en lignende proces som traditionelle ejendomsmæglere. Den nye type ejendomsmægler som udnytter online og nettet til at gøre salgsprocessen lettere har ikke rigtigt fundets i Danmark.

Online / hybride ejendomsmægleres store succes udenfor Danmark.

I en række lande vinder online ejendomsmæglere frem. I England er den største ejendomsmægler nu en online ejendomsmægler og i USA vinder samme koncept frem. I England bliver online ejendomsmæglere også kaldt hybride ejendomsmæglere da de tager det bedste fra den traditionelle branche og det bedste fra brugen af online. Purplebricks, som er markedsførende blandt alle ejendomsmæglere i Englang er dog ikke bare Englands største ejendomsmægler, det er også den bedst anmeldte ejendomsmægler med over 9.5 på Trustpilot fra over 40000 anmeldelser. I USA har nye digitale mæglere som Redfin også taget markedet med storm da de simpelthen gør processen lettere for både købere og sælgere

Hvordan virker de nye online/hybride ejendomsmægler?

De nye hybride ejendomsmæglere har ikke kontorer ligesom de traditionelle ejendomsmæglere. I stedet går man ind på deres hjemmeside og booker en ejendomsvurdering. Hos de nye online/hybride ejendomsmæglere kan man booke en præcis dato og tid til ejendomsvurderingen, hvilket gør det nemmere som sælger.

Online ejendomsmægleren sender så en lokal ejendomsmægler ud for at lave en vurdering af boligsælgerens bolig. Det er denne ejendomsmægler som kommer til at være boligsælgerens kontakt igennem salget. Vurderingen bliver lavet og så kan man som boligsælger enten ringe til den online ejendomsmægler eller man kan færdiggøre aftalen om at sælge boligen online, hjemme hos sig selv når man har tid.

Når man så har sat sin bolig til salg så kommer den store forskel på en traditionel ejendomsmægler. Som sælger får man nemlig adgang til et kontrolcenter. Her kan man se og ændre direkte i sin salgsopstilling, man kan skrive med mulige boligkøbere, man får online feedback fra mulige købere der har været til fremvisninger så man ved hvad man skal forbedre for at sælge for mere eller hurtigere, man kan se statistikker på hvor mange der har set ens bolig online, man kan trække, gemme og oploade alle nødvendige dokumenter i en digital mappe og man kan forhandle eller se status på forhandlingen som ejendomsmægleren gør for dig.

I løbet af hele processen kan man selv vælge om man selv vil tage teten eller om man vil overlade det til ejendomsmægleren. Kigger man på for eksempel Purplebricks’ anmeldelser er en af de ting som boligsælgere gentager er at det simpelthen har været meget lettere at sælge med Purplebricks og at det har været dejligt at have fuld gennemsigtighed i processen.

En af de andre grunde til at online ejendomsmæglere er så populære er at de er langt billigere end de traditionelle ejendomsmæglere. Desuden har man i England set at man, hvis man sælger igennem en online ejendomsmægler, i gennemsnit sælger sit hus hurtigere men også for mere. Dette er også en af grundende til at de er blevet så populære.

Er Brikk en af de nye online/hybride ejendomsmægler?

Brikk er skabt til at gøre hele processen med at sælge sin bolig lettere. Hos Brikk tager vi det bedste fra det traditionelle ejendomsmægler koncept, nemlig dygtige lokale mæglere i hele landet og kombinerer dette med brug af online og teknologi til at gøre salget langt lettere og meget mere gennemsigtigt. Men vi går dog også et skridt videre. Da boligkøbere i 95% af tilfælde finder boligen online, kører vi individuelle online kampagner for hver eneste bolig, så boligen bliver solgt hurtigere og for mere. Desuden tager vi kun enten 14.950 kr. eller 29.500 kr. for salget, hvor man får en fuld A-Z service. Selvom vi udnytter online til at gøre oplevelsen bedre for boligsælgere så kalder vi ikke os selv en online eller en hybrid ejendomsmægler, blot en bedre ejendomsmægler der givet langt bedre værdi og service. Læs mere om hvordan det fungerer her