fbpx

Gode råd til afholdelse af det perfekte åbne hus bolig

Skal du til at holde åbent hus? Der kan være flere vigtige punkter man glemmer eller nedprioriterer når man skal holde åbent hus. Det er vigtigt at forberede sig inden afholdelsen af åbent hus, så din bolig virker så attraktiv som muligt, når boligkøberne træder ind ad døren. Vi foreslår følgende:

Forberedelse af åbent hus

 • Gør rent og ryd let op – sørg samtidig for at eventuelle udearealer er pæne og ryddelige.
 • Tag almindelig/præsentabelt tøj på og vær klar til at møde fremmede mennesker.
 • Få evt. en nabo eller en ven til at komme forbi og brug deres input, så der ikke er noget der generer øjet hos boligkøberne.
 • Lad dine naboer vide, at du vil sælge – og når du holder åbent hus. Bed dem være positive og imødekommende over for interesserede købere. Gode naboer betyder mere end vi tror.
 • Print et par salgsopstillinger og andre relevante dokumenter og læg dem frem på et centralt sted i huset – f.eks spisebord eller køkkenbord. Læg nogle kuglepenne ved dokumenterne, så boligkøberne kan notere deres kontaktdata og spørgsmål ned på dit Brikk åbent hus skema mens de stadig er hos dig.
 • Ved at boligkøberne noterer deres kontaktoplysninger og spørgsmål – kan du på den måde nemt følge op på potentielle købere efter det åbne hus er afholdt. 
 • Bag gerne en kage eller boller eller lign, så der dufter hjemligt og indbydende i dit hjem. Det lyder lidt som en kliché, men det giver en god stemning, når man bliver mødt med duften af hjemmebag til åbent hus.
 • Lav kaffe, te eller vand/danskvand til boligkøberne – man taler godt over noget at drikke.
 • Åbn døren og byd boligkøberne velkommen til åbent hus.

Afholdelse af åbent hus

Når du afholder åbent hus, er det vigtigt at du viser boligkøberne at du er imødekommende og svarvillig – det er en stor beslutning at købe et nyt hjem. Boligkøberne har typisk flere forskellige spørgsmål omkring din bolig.
Du er din boligs ambassadør og ansvaret for at præsentere den bedst muligt ligger hos dig. Hvis der er noget du skal undersøge nærmere for at kunne svare helt sikkert på, så sørg for at notere spørgsmål og kontaktoplysninger på dit Brikk skema, så du kan vende tilbage efter åbent hus.

Husk også at vise boligkøberne alle de ting, du selv sætter størst pris på; når man er til åbent hus kan man godt overse mulighederne i en bolig, så sørg for selv at fortælle om f.eks den vestvendte altan med aftensol, hvor ugeneret haven er eller om den rigtigt gode restaurant, skole, institution, indkøbssted der ligger lige rundt om hjørnet.

Selv om du skal være til stede og til rådighed, så vil vi anbefale, at give dine besøgende lidt frihed og alenetid i din bolig, så de ikke skal være nervøse for at du bliver stødt, hvis de f.eks siger noget negativt om køkkenet eller badeværelset. Du skal selvfølgelig stadig være til rådighed for spørgsmål, men du kan sagtens trække dig lidt tilbage, så boligkøberne kan kigge og betragte din bolig frit.
Sørg for at evt. børn eller husdyr m.m ikke er hjemme når der skal afholdes åbent hus.

Opfølgning efter åbent hus

 • Når du har afholdt åbent hus, er det en god idé at evaluere: hvad synes boligkøberne? Var der noget de alle sammen spurgte om? Var der nogen, der havde spørgsmål, du ikke kunne besvare på stående fod? Var der nogen, der gerne ville have en almindelig fremvisning?
 • Var der nogle gennemgående spørgsmål til din bolig, kan du med fordel kontakte din lokale Brikk ejendomsmæglere for at få hjælp til svarene.
 • Var der nogle spørgsmål, du skulle undersøge nærmere? Undersøg nærmere og vend tilbage til boligkøberne hurtigt. Vi anbefaler at vende tilbage til boligkøberne inden for 24 timer.
 • Var der nogen, der gerne ville have en almindelig fremvisning? Kontakt dem og aftal et tidspunkt i nær fremtid, så de potentielle købere ikke mister interessen eller bliver fristet af andre boliger i perioden mellem åbent hus og fremvisning.
 • Følg generelt op med dem, der har besøgt din bolig til åbent hus – vil de se boligen igen, har de nogle spørgsmål til boligen, ønsker de at modtage sagens dokumenter eller komme med et købstilbud?

Du kan godt selv – med Brikk på sidelinjen i salgsforløbet.

Vi kontakter dig snarest

Tak for din interesse i Brikk. Udfyld formen nedenfor og så tager vi kontakt indenfor 24 timer. Husk at du som boligsælger kan få en helt gratis og uforpligtende boligvurdering fra din lokale Brikk ejendomsmægler.

Vi tager kontakt snarest!

Vi tager kontakt til dig indenfor 24 timer og ser frem til at snakke med dig.

Luk vinduet

Serverfejl! Prøv igen!

Prøv igen!

Kontakt nu os

Udfyld formen nedenfor og så tager vi kontakt indenfor 24 timer.
Du kan også ringe til os mellem klokken 7.00-21.00 på 7199 9891

Vi tager kontakt snarest!

Vi tager kontakt til dig indenfor 24 timer og ser frem til at snakke med dig.

Luk vinduet

Serverfejl! Prøv igen!

Prøv igen!