fbpx

7 gode råd fra ejendomsmæglere når du skal holde åbent hus

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Er du klædt på til at afholde åbent hus? Hvis du føler dig lidt usikker, så er vi kommet med en kort liste over de mest basale ting man skal være forberedt på, når man åbner døren til boligen, og byder de potentielle boligkøbere velkommen. 

1. Rengøring

Rengøringen er nærmest det vigtigste punkt når man skal afholde åbent hus. Et rent og nydeligt hjem giver et godt førstehåndsindtryk af boligen, og gør det nemmere for den potentielle køber at danne sig et billede af hvordan de ville udnytte pladsen, hvis de valgte at købe. Man kan eventuelt begynde at pakke ting væk, som man ikke bruger, da man alligevel ønsker at flytte. 

2. Input

Efter der er blevet rengjort, kan man eventuelt få en nabo eller ven til at komme med input. Hvis de mener der er nogle ting der stikker ud, kan man få det rettet til. Det er nemt at overse potentielle mangler, så tips fra udefrakommende kan være en god ide.

3. Forfriskninger

Når det er tid til at afholde åbent hus, lad noget kaffe, te eller vand/danskvand stå fremme til køberne. Det kan være at de kommer langvejs fra. Det bringer energiniveauet op og skaber en bedre stemning hos køberen. Optimistiske købere er din bedste ven når man holder åbent hus. 

4. Præsentation af bolig

Når du åbner døren og byder køberne velkommen skal du huske at være imødekommende og villig til at svare på eventuelle spørgsmål. Ansvaret for at præsentere din bolig bedst muligt ligger hos dig. Husk at vise og nævne alle de ting du selv sætter pris på, f.eks. solen der varmer stuen op om morgenen, den idylliske have, eller den korte transporttid til det lokale supermarked. 

5. Købernes råderum

Husk at give boligkøberne lidt alenetid og frihed til at udforske boligen uforstyrret. Du skal selvfølgelig stadig huske at stå til rådighed hvis der er nogle spørgsmål. Køberne skal have mulighed for at ytre sig og danne deres meninger om boligen på baggrund af deres opfattelse, og ikke din.

6. Salgsopstilling

Print et par salgsopstillinger og andre relevante dokumenter, og læg dem på et centralt sted i huset så de ikke bliver overset. Salgsopstillingen giver et godt overblik over boligen, og kan være med til at danne grundlag for eventuelle spørgsmål. Derudover kan plantegning over boligen også findes i salgsopstillingen, og dette kan gøre det nemmere for køber at forestille sig potentielle indretningsmuligheder. Husk derfor også at stille kuglepenne til rådighed, da det kan være svært at huske alle informationerne på en gang.

7. Spørgsmål

Det er altid en god ide at forberede sig på mulige spørgsmål fra køberne; derfor ville det være en god ide at få tjek på boligens informationer og dets omgivelser. Hvis der skulle vise sig at være spørgsmål som du ikke kan besvare, skal man huske at notere boligkøberens spørgsmål og kontaktoplysninger, så man kan vende tilbage med svaret efter arrangementet. Er der spørgsmål som du ikke kan svare på, kan du altid kontakte den ejendomsmægler som står til rådighed for dig.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *