fbpx

Energirenoveringer og opgraderinger af energimærker er populære. Men mange renoverer i blinde

4 ud af 10 danskere et ønske om en bæredygtig livstil. Dette inkluderer blandt andet at bo i en miljøvenlig kommune. Dog kan det være dyrt at få råd til drømmehuset i drømmekommunen.

Den grønne omstilling er for alvor er kommet på danskernes prioriteringsliste og tal fra Dansk Byggeri viser at næsten 3 ud af 5 boligejere allerede har taget springet og udført energirenovering af deres bolig. Mange er disser bliver udført for at få en nyt energimærke. De samme tal viser desuden, at der er store forskelle på prisdifferencen mellem boliger med forskellige energimærker. Dette indikerer også at der er forskel på hvor meget det økonomisk set kan betale sig at investere i en energiforbedring, afhængig af hvilket energimærke man har.

Hos Brikk har vi derfor kigget på hvor meget det kan betale sig at investere i energirenovering for hvert energimærke, hvis man også er ude efter en økonomisk gevinst i forhold til hvor meget ens bolig kan stige i værdi.

Der er størst forskel fra Energimærke B til A og mindst fra energimærke E til D

Den største difference findes mellem energimærkerne A og B. Her er forskellen på 16% (335.662 kr. i gn.snit i boligpris hvis man har energimærke A i forhold til energimærke B.

Den næststørste forskel i absolutte tal, men den største forskel i procent finder man mellem det dårligste energimærke, energimærke G og energimærke F.  Her er forskellen på hele 22% som svarer til 284.816 kr. i gn.snit.

Den mindste forskel finder man mellem energimærke E og energimærke D. Her er forskellen blot på 48.720 kr. i gennemsnitlig forhøjet boligværdi, som svarer til 2.8%.

Hørsholm træer ved bolig til salg

Hvornår og hvor meget kan det betale sig at investere?

Man ved ikke med sikkerhed om den renovering man laver betyder at boligen bliver 16% eller 22% mere værd ved energirenoveringer som leder til et bedre energimærke. Men de 16% og 22% ved opgradering til A eller F er en god indikation på hvor meget du mest burde investere i en energiforbedring og altså hvor meget det kan betale sig at investere.

Derfor, ønsker man at energirenovere og hæve værdien på sin bolig, er det bestemt værd at overveje hvis man kommer op på energimærke A eller F.

På den anden side hvis man har en bolig med energimærke E og man med en energirenovering kommer op på energimærke D, kan renoveringen koste mere end beløbet boligen er steget i værdi.

Nedenfor kan man se hele listen over energimærker og mulige prisstigninger ved opgradering.

Vores undersøgelse er blandt andet blevet udgivet i Byens Ejendom, som er en vidensformidler indenfor byudvikling i Danmark. Se udgivelsen her

Brikk er en ny type ejendomsmægler, som giver dig langt mere for langt mindre. Læs mere om os her

Vi kontakter dig snarest

Tak for din interesse i Brikk. Udfyld formen nedenfor og så tager vi kontakt indenfor 24 timer. Husk at du som boligsælger kan få en helt gratis og uforpligtende boligvurdering fra din lokale Brikk ejendomsmægler.

Vi tager kontakt snarest!

Vi tager kontakt til dig indenfor 24 timer og ser frem til at snakke med dig.

Luk vinduet

Serverfejl! Prøv igen!

Prøv igen!

Kontakt nu os

Udfyld formen nedenfor og så tager vi kontakt indenfor 24 timer.
Du kan også ringe til os mellem klokken 7.00-21.00 på 7199 9891

Vi tager kontakt snarest!

Vi tager kontakt til dig indenfor 24 timer og ser frem til at snakke med dig.

Luk vinduet

Serverfejl! Prøv igen!

Prøv igen!