Sælg din bolig i Viborg
Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu
Sælg fra kun 12.500 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.
Thomas er blandt de dygtigste i branchen. Mange er tidligere indehavere og ledere fra de traditionelle kæder. Hos Brikk er du derfor i de bedste hænder. Indtast dit postnummer nedenfor for at møde din lokale specialist og mægler i dit område.
Den gode energi er noget af det, andre sælgere har fremhævet ved Thomas, når han som mægler har håndteret deres bolighandel. Han har flere års erfaring med salg af boliger fra bl.a. Estate og har en serviceminded tilgang, som er med til at sikre en god oplevelse for alle handlens parter. Thomas er desuden grundig og godt inde i sine sager, og han kender sit lokalområde indgående. Han kan derfor hjælpe dig trygt igennem alle salgets faser. Samtidigt vil du med Thomas få en mægler, som målrettet og med stor vedholdenhed går efter den bedste pris for dig.
Viborg er en af de ældste byer i Danmark, og kan generelt set deles op i 18 forskellige områder, nemlig Sjørup, Daugbjerg, Mønsted, Fusager Sparkær, Romlund, Ravnstrup, Finderup, Dollerup, Lysgård, Katballe, Birgittelyst, Hald Ege, Rindsholm, Bruunshåb, Vinkel, Tapdrup og Asmild. Selvom hvert område er forskelligt også når det kommer til tilflyttere, så kommer de fleste tilflyttere (ifølge Viborg Kommune) fra Aarhus, Silkeborg og Aalborg. Den største nettofraflytning er i aldersgruppen 20-29 år. 2170 personer i denne gruppe flyttede fra kommunen i 2016, og “kun” 1908 i samme aldersgruppe flyttede til kommunen. Til gengæld tyder meget på, at en del af de unge kommer tilbage til Viborg Kommune – nok efter endt uddannelse, for i aldersgruppen 30-39 år er der en nettotilflytning på 141 personer. En hel del af personerne i denne aldersgruppe er nok par med børn, for også i aldersgruppen 0-9 år er der en stor nettotilflytning på i alt 71 personer.
Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, har parcel- og rækkehuse i Viborg en liggetid på 197 dage. Dette er et fald sammenlignet med det foregående år, hvor den gennemsnitlige liggetid i Viborg lå på 240 dage.
Viborg byder på et væld af oplevelser for hele familien, hvor der er mulighed for at opleve natur, kultur samt historiske attraktioner. En af disse seværdigheder er Mønsted-kalkgruben, hvor man kan opleve en labyrint af minegange, spændende historier samt skøn natur. Mere end 50 meter nede i de oplyste minegange kan man udforske de underjordiske søer, og se hvor flagermusene opholder sig. Over jorden kan man besøge det gamle kalkværk og museet i den gamle bestyrerbolig, og lære om kalkgrubernes historie samt livet som kalkminearbejder. På energimuseet kan man opleve lynshow, og møde museets dygtige guider, som kan fortælle om energi, og dets bæredygtighed.
Skovgaard Museet er et kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard. Kunstneren Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke, og museet er oprettet for at hædre ham og hans familie. På museet finder man derfor også en stor samling af værker fra resten af familien som også var kunstnere. Museet ligger til i byens gamle rådhus, en barokbygning fra 1728 ved siden af Viborg Domkirke. Og det er her muligt at gå på opdagelse gennem tiden. Desuden finder man også Bruunshaab Gl. Papfabrik, hvor man kan følge processen omkring hvordan gamle aviser og genbrugspapir bliver forvandlet til pap.
I begyndelsen af 1300-tallet opførtes en borg ved byen, og byen blev derefter kaldt Viborg. Middelalderen igennem var Viborg et kirkeligt centrum, og der opstod mange kirkelige institutioner i byen. Med reformationen mistede Viborg mange af sine kirkelige institutioner, men byen blev dog stadig besøgt af konge og adel. Byen havde god indtjening på sin studeeksport, men byens placering inde i landet var et generelt problem, grundet at varerne måtte fragtes over land til Hjarbæk. Fra midten af 1600-tallet var Viborgs storhedstid forbi, og indbyggertallet begyndte at stagnere. Fra midten af 1800-tallet gik Viborgs udvikling frem igen, grundet industrivirksomheder samt andre statslige institutioner kom til byen. Efter 1900 voksede byen dog hastigt, og den havde en omfattende industri inden for blandt andet tekstil-, træ- og metalområderne, og Viborg blev i denne tid et center for tekstilindustri. I dag er industriens største branche jern- og metalindustrien.
Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, 1. kvartal 2022, var der 75 handler på parcel- og rækkehuse i Viborg. I første kvartal 2021 var der 113 bolighandler. Antallet af bolighandler i Viborg er faldet med 33,6% i løbet af 1 år.
Prisudviklingen for villaer og rækkehuse i Viborg, i det seneste registrerede kvartal, første kvartal af 2022, har været faldende med et prisfald på 3,2%. Den årlige prisudvikling er dog stigende med en prisstigning på 3,6% fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022.
Set i forhold til prisudviklingen på ejerlejligheder i Viborg, er der i seneste registrerede kvartal, sket en modsætning for ejerlejligheder med en prisstigning på 4,6%, men et årligt prisfald på 0,2%.
Sælg fra kun 12.500 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.