fbpx

Smartere. Bedre. Billigere.

Din Lokale Viborg Ejendomsmægler

Sælg fra kun 14.950 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.

Danmarks hurtigst sælgende ejendomsmægler.

Stor synlighed på bl.a.
Boligsiden Logo
Boliga Logo
Facebook Logo
Medlem af dansk ejendomsmæglerforening

Mød din lokale ejendomsmægler fra Viborg

Ordre
Ordre
Read More
tak for den fine samarbejde med Thomas. Efter en lidt høj pris og en prisnedsættelse gik det virkelig hurtig med salg og afvikling af salget. Særlig vil jeg gerne takke Thomas for at være meget behjælpelig da jeg bor langt fra huset.
Margit D.
Margit D.
Read More
God information af Thomas Brogaard inden opstart af hussalg. Har løbende fået mails med informationer om status. Hurtig salg.
Jens Rasmusse
Jens Rasmusse
Read More
Jeg siger tak for jeres /Brikks salg af mit rækkehus, salær til ejendoms mægler kun 24.500 og en rigtig god service, både fra ejendoms mægler og Mette på kontoret.
Previous
Next

Sælg din bolig i Viborg

Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu

Hvem er de potentielle købere, hvem flytter til Viborg?

Viborg er en af de ældste byer i Danmark, og kan generelt set deles op i 18 forskellige områder, nemlig Sjørup, Daugbjerg, Mønsted, Fusager Sparkær, Romlund, Ravnstrup, Finderup, Dollerup, Lysgård, Katballe, Birgittelyst, Hald Ege, Rindsholm, Bruunshåb, Vinkel, Tapdrup og Asmild. Selvom hvert område er forskelligt også når det kommer til tilflyttere, så kommer de fleste tilflyttere (ifølge Viborg Kommune) fra Aarhus, Silkeborg og Aalborg. Den største nettofraflytning er i aldersgruppen 20-29 år. 2170 personer i denne gruppe flyttede fra kommunen i 2016, og “kun” 1908 i samme aldersgruppe flyttede til kommunen. Til gengæld tyder meget på, at en del af de unge kommer tilbage til Viborg Kommune – nok efter endt uddannelse, for i aldersgruppen 30-39 år er der en nettotilflytning på 141 personer. En hel del af personerne i denne aldersgruppe er nok par med børn, for også i aldersgruppen 0-9 år er der en stor nettotilflytning på i alt 71 personer.

Hvor hurtigt bliver boliger normalt solgt i Viborg?

Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, er den gennemsnitlige liggetid for parcel- og rækkehuse i Viborg på 163 dage. Dette er en stigning sammenlignet med det foregående år hvor liggetiden var på 152 dage.

For ejerlejligheder er den gennemsnitlige liggetid på 140 dage.

Seværdigheder i Viborg

Viborg byder på et væld af oplevelser for hele familien, hvor der er mulighed for at opleve natur, kultur samt historiske attraktioner. En af disse seværdigheder er Mønsted-kalkgruben, hvor man kan opleve en labyrint af minegange, spændende historier samt skøn natur. Mere end 50 meter nede i de oplyste minegange kan man udforske de underjordiske søer, og se hvor flagermusene opholder sig. Over jorden kan man besøge det gamle kalkværk og museet i den gamle bestyrerbolig, og lære om kalkgrubernes historie samt livet som kalkminearbejder. På energimuseet kan man opleve lynshow, og møde museets dygtige guider, som kan fortælle om energi, og dets bæredygtighed.

Skovgaard Museet er et kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard. Kunstneren Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke, og museet er oprettet for at hædre ham og hans familie. På museet finder man derfor også en stor samling af værker fra resten af familien som også var kunstnere. Museet ligger til i byens gamle rådhus, en barokbygning fra 1728 ved siden af Viborg Domkirke. Og det er her muligt at gå på opdagelse gennem tiden. Desuden finder man også Bruunshaab Gl. Papfabrik, hvor man kan følge processen omkring hvordan gamle aviser og genbrugspapir bliver forvandlet til pap.

Viborgs historie

I begyndelsen af 1300-tallet opførtes en borg ved byen, og byen blev derefter kaldt Viborg. Middelalderen igennem var Viborg et kirkeligt centrum, og der opstod mange kirkelige institutioner i byen. Med reformationen mistede Viborg mange af sine kirkelige institutioner, men byen blev dog stadig besøgt af konge og adel. Byen havde god indtjening på sin studeeksport, men byens placering inde i landet var et generelt problem, grundet at varerne måtte fragtes over land til Hjarbæk. Fra midten af 1600-tallet var Viborgs storhedstid forbi, og indbyggertallet begyndte at stagnere. Fra midten af 1800-tallet gik Viborgs udvikling frem igen, grundet industrivirksomheder samt andre statslige institutioner kom til byen. Efter 1900 voksede byen dog hastigt, og den havde en omfattende industri inden for blandt andet tekstil-, træ- og metalområderne, og Viborg blev i denne tid et center for tekstilindustri. I dag er industriens største branche jern- og metalindustrien.

Udvikling i antallet af bolighandler i Viborg

Ifølge Finans Danmark, var der 163 handler på parcel- og rækkehuse i Viborg, i 3. kvartal af 2023. I 3. kvartal af 2022 var der 159 bolighandler. Antallet af bolighandler i Viborg er steget med 2.5% i løbet af ét år.

For ejerlejligheder har der i Viborg været en stigning på 110.0% på et år, fra 10 bolighandler i 3. kvartal af 2022, til 21 bolighandler i 3. kvartal af 2023.

Prisudvikling på boliger i Viborg

Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse i Viborg, har ifølge Finans Danmark i det seneste registrerede kvartal, 3. kvartal af 2023, set et prisfald på 2.3% i forhold til det forrige kvartal. På årsbasis er prisen steget med 3.0% sammenlignet med samme kvartal, året før.

I forhold til ejerlejligheder, har der i det seneste registrerede kvartal, været en prisstigning på 7.6%, På årsbasis er prisen faldet med 6.7% sammenlignet med samme kvartal, året før.

Sælg din bolig i Viborg

Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu