fbpx

Derfor giver det mening at sætte sin bolig til salg nu

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Det er ingen hemmelighed, at det danske boligmarked har været turbulent siden årtiskiftet. Flere kommuner har oplevet historisk høje prisstigninger, og en voksende efterspørgsel har resulteret i at boliger ligeledes er blevet revet af markedet. En af de største årsager til udviklingen i priser og liggetider har været, at der længe har været flere købere end sælgere.

Udviklingen har dog, i løbet af de seneste måneder, set anderledes ud. Siden april har der nemlig været et faldende antal fremvisninger hos de store ejendomsmæglerkæder, inklusiv Brikk. Dog er der indikationer på, at dette kan være ved at vende igen.

Antallet af fremviste boliger er netop steget igen fra august til september. Dette vidner om en langsom tilbagevenden til et mere stabilt marked. Flere fremvisninger betyder derudover at der som oftest sker flere handler, og det kan være rigtig gode nyheder for folk der enten har deres bolig til salg, eller som overvejer at sælge. 

Flere forskellige faktorer spiller ind i faldet af fremvisninger

Der er flere grunde til, at antallet af fremvisninger har været lavt siden april. Først og fremmest, har flere ventet på en “normalisering” af markedet, hvor priserne ville stoppe med at stige, og hvor boligerne ville få en længere liggetid. Det er i hvert fald noget som vi har oplevet her hos Brikk.

Derudover har usikkerheden omkring aktualiteten af politiske tiltag lagt en generel dæmper på aktiviteten, og fået folk til at forholde sig mere afventende end normalt.

De stigende renter har også haft en indflydelse på det dalende aktivitetsniveau, og det har særligt betydet at de mindre lejligheder, der ofte købes af førstegangskøbere, har været mindre populære.  

Derfor giver det mening at sætte til salg nu

Det faldende fremvisningsniveau siden april, de potentielle årsager og den nuværende stigning i aktivitet kan vise sig at have en stor betydning for både nuværende og nye sælgeres bolighandel. Sebastian Beres, direktør for ejendomsmægleren Brikk, kommer med følgende råd:

“Vi er i en situation hvor der stadig er et efterslæb af det historiske mismatch af udbud og efterspørgsel som vi har set det seneste halvandet år, hvor der altså har været flere købere end boliger til salg. Bare på den baggrund giver det mening som boligsælger at forsøge at fange det sidste af denne situation, og altså sætte til salg så hurtigt som overhovedet muligt. Desuden kan de stigende renter sagtens spille ind i forhold til at reducere antallet af førstegangskøbere på nogle lejligheder fremover, særligt hvis de stiger yderligere. Til slut bevæger vi os ind i en tid nu som normalt er rigtigt god til at sætte sin bolig til salg på, og særligt oktober og november er stærke måneder for boligsalg.”

Han forsætter: “Jeg kan også sige at jeg har en fornemmelse for at folk, efter en rum tid med lockdown, har brugt sommermånederne på at rejse og nyde det gode vejr, men at de her i september og måske særligt oktober og november, har tid til igen at fokusere på køb og salg af bolig. Jeg tror at vi er i gang med at se de første indikationer på det lige nu. For dem der overvejer at sælge vil jeg altså anbefale at sætte til salg nu, og udnytte både efterslæbet af det mismatch der har været mellem udbud og efterspørgsel, og at årstiden giver folk mere tid til fokusere på boliger efter at samfundet er blevet genåbnet over sommeren. De bør også udnytte muligheden for at sælge så hurtigt som muligt, og for så mange penge som muligt, før eventuelle effekter af rentestigninger og/eller potentielle indgreb på markedet sætter en dæmper på efterspørgslen og mulighederne for købere.”

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *