fbpx

Bo i en grønnere bolig

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Bo i en grønnere bolig

En bølge af bæredygtighed har ramt de danske boligejere, og gjort grønt til det nye sort. Denne bæredygtige bølge har medført til nye og mere bæredygtige tiltag til hvordan vi kan bo grønnere, spare penge og få et sundere liv.

Her vil vi komme ind på 3 bæredygtige tiltag, du kan gøre for at surfe med på bølgen og bo grønnere.

Energirenovering

Energirenovering er en af de større tiltag, du kan gøre for at bo grønnere. Det lyder måske allerede dyrt og overskueligt ved bare ordet renovering. Men det kan betale sig på længere sigt.

Hvis du har en bolig fra 1970’erne eller derunder, vil en energirenovering være en oplagt idé til at bo grønnere. Med en energirenovering kan du forbedre din boligs energimærke og øge boligens værdi. Men selvom du øger boligens værdi, kan selve omkostningen ved energirenoveringen være større end prisstigningen i din boligs værdi. Du kan læse mere under med dette energimærke burde du overveje renovation, og se om det kan betale sig at energirenovere.

Energirenovering er ikke kun til at øge boligens værdi. Det hjælper også på indeklimaet. Med et dårligt indeklima, kan det påfører symptomer som hovedpine, træthed m.m. eller udvikle sig til astma og allergi. Dermed sagt, så er en energirenovering ikke svaret på et bedre indeklima. Man skal stadig huske dagligt at lufte ud, tørre støv af overfladen m.m. 

Skift til vedvarende energi

Sommeren er ovre og de varme dage er ved at være forbi. I stedet for at begynde at varme huset op med fossile brændstoffer med dit oliefyr eller gasfyr, findes der grønnere løsninger. Du kan skifte dit gamle oliefyr eller gasfyr ud med mere vedvarende energikilder. De energikilder kan f.eks. være varmepumpe og fjernvarme.

Ved udskiftning til varmepumpen eller fjernvarmen, kan du sparer op til 30-50% af din varmeregning. 

Genbrug i stedet for at smide ud

Det er blevet mere populært at genbruge, og virksomheder er begyndt på at lave bæredygtige produkter i genanvendelige materialer. I dag kan du købe produkter som f.eks. stole, borde m.m. som er lavet af genanvendelige materialer. Køber du bæredygtige produkter, bliver dit hjem også grønnere.

Men hvis du nu går rundt med en gør det selv type, kan du selv lave bæredygtige ideer til indretning af dit hjem. Sofaen eller havemøblerne kan du lave ud af et par europaller, spisebordet kan du selv lave med købt træ fra byggemarkedet m.m. Det er kun kreativiteten og fantasien, der sætter grænser.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *