fbpx

5 tips til dig der skal til at flytte hjemmefra

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Går du med tankerne om at du gerne snart vil flytte hjemmefra, og ikke er helt sikker på hvad der skal være styr på inden du tager den endelige beslutning? Så har vi samlet nogle tips, over hvilke ting der ville være godt at få tjek på.

1. Undersøg om du kan få boligstøtte

Befinder man sig i den situation, at man skal bo til leje, er det en god ide at tjekke op på, om man kan modtage boligstøtte. Hvis man opfylder kriterierne, beregnes værdien af boligstøtten ud fra husstandens indkomst, formue, antallet af børn og voksne der bor i boligen, huslejens størrelse, og antal kvadratmeter i boligen. Boligstøtten kan give dig et større overskud, så der er flere penge til diverse omkostninger.

2. Få styr på dine forsikringer

Når man flytter hjemmefra, er det vigtigt at få styr på sine forsikringer, så man er sikker på at man kan få sine skader dækket i tilfælde af brand, indbrud eller lignende. En indboforsikring er det, som dækker over de ting. Derudover er det altid en god ide at tegne en ulykkesforsikring, hvis man ikke længere er dækket af forældrenes forsikring. Hvis man skulle gå hen og blive skadet, og ikke er i stand til at arbejde i en periode, så er denne type forsikring med til at sikre at du kan overkomme dagligdagens gebyrer. 

3. Hold øje med el- og varmeregnskab

Det er en god ide at få aflæst elmåler og varmemålere for at sikre, at man ikke kommer til at betale for den forrige lejers forbrug. Målerne skal aflæses dagen man flytter ind, og informationerne indsendes til det selskab, som leverer el og varme til lejligheden. Tjek også om gasmåler og vandmåler skal aflæses. 

4. Lav et Budget

Med et detaljeret budget får du et retvisende overblik over din økonomi, og ser hvor meget du har til rådighed hver måned. På denne måde sikrer du dig, at regningerne og huslejen kan betales, og at pengene kan køre rundt. Det ville være en god ide allerede at lægge en madplan, da det er denne post, som kan variere mest. 

5. Betalingsservice – slip for rykkergebyrer 

Overvej om du vil tilmelde dine faste regninger til betalingsservice, så de automatisk bliver betalt når de forfalder. Dette betyder, at du slipper for at skulle betale dem manuelt, og sikrer også at man ikke overser kommende betalinger. Har du problemer med at tilmelde en regning til betalingsservice, så kontakt din bank.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *