fbpx

Region Syddanmark: I Nordfyns kommune får du mest miljø for pengene

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

I Nordfyns kommune får du mest miljø for pengene

Ifølge en undersøgelse af YouGov i 2018, har 4 ud af 10 danskere et ønske om en bæredygtig livstil. Dette inkluderer blandt andet at bo i en miljøvenlig kommune. Dog kan det være dyrt at få råd til drømmehuset i drømmekommunen.

Brikk har derfor undersøgt hvor man som boligejer, får mest miljø for pengene i Region Syddanmark. Resultaterne udviser at Nordfyns topper listen med den billigste boligpris per greenpoint, samt at Billund skraber bunden.

Brikks undersøgelse

Vi har taget udgangspunkt i en undersøgelse foretaget af Greenmatch.dk, der har undersøgt hvor miljøvenlige de danske kommuner er. Vi har matchet dette ud fra det data med gennemsnitlige boligpriser og der fra lavet en rangliste over hvor man får mest miljø for pengene.

Kommunerne er blevet bedømt ud fra de følgende 6 kriterier: deres energikilde til opvarmning af bolig, interesse for grøn energi, skolernes grønne flagordning, indbyggere per bil, tilgængelighed af kompost og indkøb af økologiske dagligvarer. Jo flere greenpoints desto mere klimavenlig er kommunen.

Vi har derefter taget hver kommunes samlede greenpointscore og divideret den med kommunens gennemsnitlige boligpris. Dette resulterer i den gennemsnitlige boligpris for et greenpoint i hver kommune.

Hørsholm træer ved bolig til salg

Nordfyns toppen listen, efterfulgt af Assens

Nordfyns topper listen med den billigste boligpris per greenpoint. Nordfyns har en pris per greenpoint på 37.822 kr. Nordfyns er dermed kommunen, der bedst opvejer miljøvenlighed og boligpris. Det er altså her, hvor man får mest miljø for pengene

De næstbedste områder at bosætte sig i ud fra resultaterne er Assens (39.322 kr.) og Faaborg-Midtfyn (39.527 kr.), der alle har en pris per greenpoint, som ligger under den gennemsnitlige pris på 61.175 kr. per greenpoint, for kommunerne i region Syddanmark.

I bunden af Brikks liste over mest miljø for pengene finder man Billund med en pris på 94.691 kr. per greenpoint, hvilket er 33.516kr. over gennemsnittet for region Syddanmark. Kigger man udelukkende efter et område der kombinerer høj miljøvenlighed med prisvenlige priser, er Billund altså ikke det mest passende valg. 

Nedenfor kan man se hele ranglisten over områder i Syddanmark, efter pris per greenpoint.

Vores undersøgelse er blandt andet blevet udgivet i Fyns Stiftstidende, som kan ses her

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *