fbpx

Salg af bolig – sådan gør du det let og billigt

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Det er en stor beslutning at sætte sin bolig til salg. Måske er det en tanke som du har leget med i en længere periode, eller måske er det noget som du først for nyligt har overvejet. Uanset hvad er det en beslutning der vil have en stor indflydelse på din, og din families, fremtid. Derfor kan det være en god idé at undersøge alle muligheder i forhold til boligsalg, for at planlægge den mest hensigtsmæssige fremgangsmåde. I denne sammenhæng kan du også, med fordel, tage i betragtning hvilke løsninger der giver dig mulighed for at sælge din bolig lettest, og ikke mindst billigt. I dette blogindlæg vil vi fremlægge nogle forskellige muligheder indenfor boligsalg, herunder selvsalg og en ejendomsmægler, samt fortælle hvorfor du bør overveje Brikk som mægler når du skal sætte din bolig til salg. 

Selvsalg

Selvsalg er en mulighed der er værd overveje, når du skal sælge din bolig. Som navnet antyder, så indebærer selvsalg i korte træk at du selv sørger for de forskellige salgsprocesser. Det vil sige, helt konkret, at du selv er ansvarlig for at vurdere din bolig, markedsføre den, afholde fremvisninger og forhandle salgsprisen med køber. Selvom selvsalg kan virke som en god idé og en oplagt måde at spare mange penge, er det vigtigt at huske på at der også er en række faldgruber ved at sælge sin bolig selv. Læs med her, for at finde ud af hvilke umiddelbare fordele og ulemper der er ved selvsalg.

Fordele ved selvsalg

Som tidligere beskrevet er den største fordel ved selvsalg, at du potentielt set kan spare mange tusinde kroner ved at sælge din bolig selv. Dette skyldes selvfølgelig at du slipper for at betale for ejendomsmæglersalæret, hvilket, hos de traditionelle mæglerkæder, i gennemsnit kan koste 85.000 kr. Ved at sælge din bolig selv sparer du altså disse penge, og får det maksimale udbytte af dit boligsalg.

En anden fordel ved selvsalg er, at du selv står for hele processen, og dermed bestemmer hvordan din bolig f.eks. skal vurderes, markedsføres og forhandles. På denne måde kan du altså vælge den fremgangsmåde, der bedst passer dig og dine behov, uden indblanding fra en mægler. 

Ulemper ved selvsalg

Der er ikke kun fordele ved, at sælge sin bolig selv. Der er nemlig også en række ulemper ved selvsalg, som er vigtige at være opmærksom på inden du vælger denne tilgang til dit boligsalg. Først og fremmest er det et stort projekt, at sætte sin bolig til salg. Når du vælger at sælge din bolig selv, skal du dermed være opmærksom på at du står for alle dele af handlen, fra start til slut. Du skal bl.a. finde ud af hvordan du gerne vil markedsføre din bolig, samt tage billeder og skrive en beskrivelse af boligen. Når potentielle købere melder sig på banen, er det dermed også dit ansvar at have kontakt med dem, og afholde Åbent Hus arrangementer for at vise boligen frem. På denne måde kan det være både tid- og ressourcekrævende at stå for salget selv.

Derudover er det også vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige lovmæssige procedurer der skal til for, at salget overhovedet kan blive legalt og gyldigt. Uden erfaring fra bolighandel kan det være svært at finde rundt i, og i mange tilfælde anbefales det at du får tilknyttet en boligadvokat der kan sikre at alle dokumenter og opgørelser er korrekte. En boligadvokat kan koste alt fra 3000 kr. til 20.000 kr., afhængig af hvilken du vælger. Her er det relevant at pointere, at det også koster penge at lægge boligen op på boligportaler såsom Boligsiden og Boliga i markedsføringsprocessen. Dette er en relevant pointe, da det understreger at det ikke er gratis at sælge sin bolig selv. Du kan selvfølgelig spare mange penge på at vælge et selvsalg sammenlignet med at have traditionel mæglerkæde tilknyttet, men de forskellige processer koster altså stadig penge.

Slutteligt er det også værd at nævne, at et selvsalg betyder at du står alene med de forskellige beslutninger og processer i salget. For nogle sælgere er dette en fordel, men for nogle sælgere kan det føles utrygt at gå ind i en bolighandel uden rådgivning fra en erfaren og professionel mægler. Da en bolighandel derudover er en af de største beslutninger man kan træffe i livet, er det vigtigt at føle sig tryg i processen. 

Få en ejendomsmægler tilknyttet

En anden mulighed når du skal sætte din bolig til salg er selvfølgelig, at få en ejendomsmægler tilknyttet. En professionel ejendomsmægler har mulighed for at rådgive dig i løbet af dit boligsalg, samt stå for dokumentbehandling, for at sikre at alt foretages legalt, og at bolighandlen i sidste ende er gyldig. Derudover vil mægleren også, på baggrund af sin erfaring og faglige viden, kunne sørge for alt fra vurdering til forhandling, på den bedst mulige måde. Din ejendomsmægler vil altså vide hvilke kanaler der er mest hensigtsmæssige ift. markedsføringen af din bolig, hvordan du bedst forhandler med potentielle købere, osv.

De større, traditionelle mæglerkæder tager dog i gennemsnit 85.000 kr. i salær, for at hjælpe dig med salget af din bolig. Derudover er der masser af tilkøbspakker, bl.a. i relation til markedsføringen af boligen. Salæret kan dermed komme op og koste 100.000 kr., og mere til. Salæret hos disse kæder er højt, fordi det fastlægges på baggrund af nogle interne, strukturelle faktorer, der gør det dyrt for virksomhederne at drive forretning. I mange tilfælde betaler du f.eks. for, at mæglerkæderne kan fortsætte med at åbne nye butikker, og drive forretning. Hos Brikk mener vi, at dette er en dårlig handel for dig. Derfor har vi valgt at opbygge vores virksomhed omkring det grundprincip, at du ikke bør betale for andet end hvad det reelt set koster at sælge sin bolig. Du skal altså ikke betale for, at vi f.eks. kan drive forretning, eller åbne butikker. Læs nedenunder, hvorfor du bør overveje at kontakte din lokale Brikk ekspert, når du vil sætte din bolig til salg. 

Brikk som ejendomsmægler

Med Brikk som ejendomsmægler ved du præcis hvad dine penge går til. Vores 2 pakker til henholdsvis 12.500 kr. og 24.500 kr. er kun differentieret ved, om du vil stå for fremvisningen selv, eller lade os gøre det. Uanset hvad ved du fra starten af processen, hvor meget du kommer til at betale. Alle vores services, inklusiv markedsføring af din bolig, dokumentbehandling og prisforhandling, er en del af basis-prisen, og koster ikke ekstra. Vi tilbyder altså en A-Z service, til en fast lav pris.

Derudover har vi lokale mæglere og ekspert overalt i landet, som har mange års erfaring med bolighandel. Vores ansatte er nogle af de bedste i branchen, og ved præcis hvordan din bolig sælges på den bedst mulige måde. Vores mål er at give dig fuld tryghed og gennemsigtighed i din bolighandel, så du blot kan læne dig tilbage og lade os stå for det hele. Ved at tage kontakt til din lokale Brikk mægler er du altså garanteret professionel rådgivning, A-Z service, lokale og erfaren mæglere, og en fast lav pris uanset din boligsituation. Vi forsøger altid at opfylde dine ønsker, så du både oplever en god salgsproces, og en endelig handel der lever op til dine krav.

Hvis du overvejer at sælge din bolig kan du dermed, med fordel, kontakte din lokale Brikk ekspert i dag for en gratis vurdering. Vurderingen er selvfølgelig uforpligtende, og fungerer som en oplagt måde hvorpå du kan tage stilling til, om du ønsker at sælge eller ej.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *