fbpx

Sådan hjælper du dit barn med at flytte hjemmefra

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Det kan være svært for forældre at se deres barn flytte hjemmefra. Det er nemlig her at barnet skal begynde at stå på egne ben, og for alvor starte sit voksenliv. Som forælder kan du bl.a. dele ud af din viden og erfaring omkring dét at flytte hjemmefra, for at forberede dit barn bedst muligt på at flytte. I dette blogindlæg vil vi gennemgå hvilke forskellige ting du kan gøre for at hjælpe dit barn med at flytte hjemmefra, som sikrer, at din søn eller datter har en god forudsætning for at finde sin egen bolig. Hvis du finder vores indlæg spændende eller relevant så er du mere end velkommen til at dele det på sociale medier, eller kommentere nedenunder.

Deltag i boligsøgningen

Inden dit barn kan flytte hjemmefra, er de selvfølgelig nødt til at finde en bolig først. Her kan du også være behjælpelig for at sikre, at dit barn finder en god førstegangs-bolig. Du kan dermed tage med din søn eller datter til forskellige Åbent Hus arrangementer, for at give dit input på boligernes stand, beliggenhed, planløsning, m.m. Dette vil måske gøre det lettere for dit barn at træffe en beslutning om hvilken bolig der egentlig er bedst på den lange bane. Husk derfor på, at det er okay at være kritisk når du er ude og se på boliger med dit barn. Tænk måske også på, i denne forbindelse, hvilke forskellige kvaliteter som du var glad for ved din første bolig, da du flyttede hjemmefra. I kan efterfølgende lave en liste over hvilke kvaliteter som dit barn vægter højest, når det kommer til en førstegangs-bolig. Dette kan være en fordel, da det måske kan give lidt indsigt i, hvilke boliger i bør tage ud og se, og hvilke der egentlig ikke er relevante.

Giv din erfaring videre

Dette punkt kan relateres en del til det forrige, da det i høj grad handler om fordelene ved at give din viden og ekspertise videre til dit barn. For mange forældre er det en stor frygt, at deres barn ikke er forberedt på det projekt som de begynder på. For at sørge for at dit barn er velforberedt kan du derfor, med fordel, dele ud af din egen erfaring med at finde en bolig selv, og flytte hjemmefra. Måske har du oplevet, at boligens stand var vigtigere end du først troede. Eller måske har du prøvet at flytte et sted hen, uden egentlig at have regnet særlig meget på, om det gav mening økonomisk. Uanset hvad du lærte da du flyttede hjemmefra, kan du give dette videre til din søn eller datter, for at sikre dig at de holder det i mente.

Vælg en god køberrådgiver

Når i har fundet den bolig som dit barn skal flytte ind i, er det næste naturlige skridt at få en køberrådgiver tilknyttet. En køberrådgiver kan bl.a. sikre at alt ved boligen er i orden, og at din søn eller datter ender med at betale en pris der er retvisende for boligens værdi. Derudover vil en køberrådgiver også kunne bidrage med rådgivning i forhold til boligens forskellige kvaliteter, og den liste over prioriteter som dig og dit barn har sammensat.

Der er flere måder hvorpå dig og dit barn kan finde den perfekte køberrådgiver. Først og fremmest, bør i undersøge hvilke forskellige mæglere der driver forretning i jeres lokalområde. Efterfølgende kan i undersøge de forskellige køberrådgiveres anmeldelser og salærer, for at finde ud af hvilke rådgivere der lever op til jeres ønsker og krav. Det er igen vigtigt, at du siger din ærlige mening omkring de køberrådgivere som dig og dit barn har kontakt med, da en køberrådgiver skal være med til at sikre at din søn eller datter ender med den bedst mulige bolighandel.

Vær med i dialogen med køberrådgiveren

Det er første gang at dit barn flytter, og det kan være en forvirrende og uigennemskuelig proces. Derfor kan det være en god idé at være med i dialogen med køberrådgiveren, så du kan være med til at formidle hvilke krav der er vigtige for din søn eller datter. Ved at være en del af dialogen kan i arbejde sammen imod at opfylde de ønsker som dit barn har for deres første bolig.

Kontakt Brikk

Her hos Brikk tilbyder vi professionel køberrådgivning når du eller nogen i din familie leder efter drømmeboligen. Uanset hvad situationen er, er vores erfarne mæglere klar til at hjælpe jer med at købe den bolig der skal danne rammerne for jeres liv de næste mange år. Vi har lokale mæglere overalt i landet, der har stor ekspertise i de områder hvori de arbejder. Hvis dit barn dermed er klar til at flytte hjemmefra, eller hvis du leder efter din næste bolig, kan du kontakte din lokale Brikk køberrådgiver for en gratis og uforpligtende samtale i dag.

Hvis du derudover godt kunne lide dette blogindlæg, eller har nogle forslag til emner som vi kan inkludere i fremtidige indlæg, er du mere end velkommen til at kommentere nedenunder. Husk at du også kan dele indlægget på sociale medier, eller e-mail.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *