fbpx

Sådan gør du din bolig flot inden åbent hus

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Et Åbent Hus arrangement er en god mulighed for at lade potentielle købere se din bolig, og få en fornemmelse af om boligen er interessant for dem. Derfor er det også meget vigtigt at din bolig er præsentabel når du skal afholde arrangementet, så de fremmødte får det bedst mulige indtryk. Læs denne guide, og find af hvilke simple ting du kan gøre for at gøre din bolig flot inden et Åbent Hus-arrangement. 

Ryd op

Det kan virke indlysende, men det gør en stor forskel at dit hjem er rent og pænt til et Åbent Hus-arrangement. Derfor bør du tage et kritisk blik på din bolig, og fjerne alt der kan forstyrre indtrykket for de fremmødte til arrangementet. Det kunne bl.a. være tøj på gulvet, vasketøj diverse steder, legetøj på børneværelserne, opvask, m.m. Ved at rydde op og gøre boligen præsentabel skaber du en god forudsætning for, at de fremmødte selv kan forestille sig i boligen.

Luft ud

For yderligere at skabe en behagelig atmosfære i boligen kan du, med fordel, åbne vinduer og lufte ud inden en fremvisning. Da alle boliger har en bestemt lugt, vil de fremmødte højst sandsynligt lægge mærke til hvordan dit hjem dufter. Hvis der f.eks. lugter en smule indelukket i din bolig, kan det givende besøgende et indtryk af, at boligen ikke er ligeså behagelig at være i. Derfor bør du enten sørge for at boligen dufter godt, ved f.eks. at bage, have duftlys, m.m., eller at boligen blot lugter neutralt. Du skal huske at de fremmødte bruger alle sanser når de træder ind i dit hjem, og at alle umiddelbare indtryk tæller.

Køb blomster

Inden et Åbent Hus-arrangement kan det være en god idé f.eks. at købe nogle pæne blomster, som kan stå rundt omkring i boligen. Udover at de dufter godt, er de med til at give boligen en mere hyggelig og hjemlig fornemmelse.

Få lys ind

En god måde at få boligen til at fremstå mere imødekommende kan være ved at sørge for, at der kommer så meget lys som overhovedet muligt ind i hjemmet. Dette kan gøres på forskellige måder. Først og fremmest kan du trække gardiner fra, og tænde lamperne rundt omkring i boligen. Du kan også tænde stearinlys, eller tænde op i en eventuel pejs/brændeovn, for at gøre belysningen mere hyggelig. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at huske på at en lys bolig generelt virker mere venlig og imødekommende for besøgende.

Kig på værelserne

Til et Åbent Hus-arrangement vil de fremmødte se alle boligens rum, ikke blot stuen, køkkenet og badeværelset. Soveværelser, gæsteværelser og børneværelser vil også blive set, og derfor er det også en god idé at gøre disse rum præsentable, og imødekommende. Det kan du bl.a. gøre ved at skifte al sengetøj til hvidt, og at fjerne forstyrrende elementer såsom plakater og nips. På denne måde gør du det lettere for de fremmødte at forestille sig et hjem og en hverdag i din bolig.

Orden haven

Hvis du har en bolig hvor der er en tilhørende have, kan det være en god idé at slå græsset eller klippe hækken, for at give gæsterne et godt førstehåndsindtryk, og for at få boligen til at fremstå mere velholdt. Ofte vil haven også være et boligens primære tiltrækningspunkter, og en velplejet have vil derfor kun gøre boligen mere appellerende.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *