fbpx

Og vinderen af Bolig-Superligaen 2018/2019 er…

Del denne artikel
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

AC Horsens løber overraskende med guldet, FCK taber til Brøndby og Aab, Hobro og Sønderjyske ligger til nedrykning.

Superligasæsonen 2018/19 er lige blevet rundet af og FCK løb med guldet. I forbindelse med Superligaens afslutning har vi undersøgt, hvordan dette års Superliga tabel ville se ud, hvis den blev lavet ud fra prisudviklingen i hver Superligaholds kommune.

Dette fra da sæsonen startede og altså til den sluttede. Resultaterne, af denne Bolig-Superliga, viser at AC Horsens sikkert løber med guldet, at FCK blot ville ende som nummer 7, at sølvvinderne fra FC Midtjylland ville ende som nummer 9 og at Sønderjyske, Hobro og AaB ville indtage de nederste pladser og dermed være i en mindre gunstig position i forhold til nedrykningskampene.

Dette års sikre Bolig-Superliga mester er AC Horsens med en stigning på 13,8% i bolighandelspriser hen over sæsonen. Dette er mere end dobbelt så stor en stigning som OB, der efter en stærk sæson og ender på andenpladsen på en stigning på 6,7%, 3 pladser bedre en i Superligaen.

Grundlægger og Administrerende Direktør af Brikk, Sebastian Beres, forklar nærmere:

”Hvem siger at Superligaen er forudsigelig? AC Horsens som mester var der ikke mange der havde regnet med. Det bliver spændende at se om de også næste Bolig-Superligasæson kan fortsætte deres stærke form og om boligpriserne kan blive ved med at stige i samme fart.
I 71 ud af 98 kommuner er priserne stadig lavere end før finanskrisen. På trods af lavere stigninger i generelle boligpriser det stykke tid, kan vi i nogle af disse kommuner forvente at se 2-cifret stigninger i nogle år, i de kommende år, – som i Horsens i sidste Bolig-Superligasæson.”

Selvom FCK løb med guldet på fodboldbanen, er de Københavnske bolighandelspriser kun steget med 2,6% fra 4.097.296 kr. til 4.207.056 i gennemsnit, i løbet af superliga-sæson 2018/2019. Det giver dem en lunken 7.plads i Bolig-Superligaen, blandt andet bagved ærkerivalerne fra Brøndby, som på 3.pladsen får bronze med en stigning på 5.6% i bolighandelspriserne og som altså rykker 1 plads op i forhold til hvor de endte i Superligaen.

På sidstepladsen i Bolig-Superligaen finder vi Hobro, som kun er rykket en placering længere ned i forhold til Superligaen. Hobro har oplevet en negativ boligpris udviklingen på -7,8% og er gået fra en gennemsnitlig bolighandelspris på 882.672 kr. til en gennemsnitlig bolighandelspris på 818.832 kr. På andensidste pladsen finder vi AaB. Trods deres midter-placering i den rigtige Superligatabel, havner de i den kedelige ende af Superliga Boligtabellen grundet en negativ prisudvikling på – 2,6%, fra 1.618.960 kr. til 1.578.192 kr.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *