fbpx

4 grunde til at købe et sommerhus i 2022

Del denne artikel
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

1. Dit sommerhus er også en investering

Der er god grund til at købe sommerhus i 2022. Det er ikke kun en bolig; det er også en investering, som helst gerne skulle give et afkast på længere sigt.  Man skal f.eks. ikke betale skat af en fortjeneste, når man sælger sommerhuset, hvis man selv har benyttet det og grunden er under 1400 kvm. Derudover er der også mulighed for at udleje sommerhuset til turister, og derved få lidt indtjening på at eje et sommerhus. Det er generelt en god ide at sprede sine investeringer i et miks af aktier, obligation, og fast ejendom. Når man investerer i et sommerhus, skal man huske at kigge på dets beliggenhed. Bedre beliggenhed betyder højere værdi, og derudover kan sommerhusets beliggenhed også betyde en del for antallet af potentielle lejere.

2. Spar penge på ferier

Ved at eje et sommerhus, kommer man til at spare mange penge på flybilletter, biludlejning, hotelværelser m.m. Der er ikke længere grund til at tage ud og rejse hvert år, og hvis man har brug for at komme væk fra dagligdagen og den ensartede udsigt, er der mulighed for at tage i sit sommerhus. Hvis man er familiemenneske, er der endnu mere at spare ved at eje et sommerhus. En anden lille fordel er, at man altid kan tage i sommerhus, selv når der ikke er mange penge på kontoen. 

3. Hold ferie med venner 

Der er flere, som er begyndt at købe sommerhus sammen med andre, hvilket giver større økonomisk råderum, da det mindsker de faste udgifter der følger med at eje et sommerhus. Derudover vil en fællesøkonomi også gøre, at I står med et større beløb til at købe sommerhus for. Vælger I samtidig at kaste jer ud i et større renoveringsprojekt kan arbejdet med fordel fordeles ud mellem flere parter. Hvis I vælger at købe fælles sommerhus, ville det være en god ide at få oprettet en samejekontrakt for at mindske uenigheder, og få lagt nogle konkrete regler for samejet. På denne måde sikrer I jer, at I hygger mere end I skændes;-). 

4. Sommerhusmarkedet i Danmark

Forventningerne til det danske sommerhusmarked, er at udbuddet af sommerhuse vil komme til at stige, og priserne forventes at falde med 20% mellem årene 2022 og 2023, så det er ved at være på tide at slå til, hvis man gerne vil være sommerhusejer. Selv hvis du vælger ikke at bruge dit sommerhus hele tiden, så kan du overveje at leje det ud. Sommerhuspriserne har haft masser af fart på siden corona pandemien begyndte. I 1. kvartal af 2020 lå den gennemsnitlige kvadratmeterpris på solgte sommerhuse på 15.809 kr., mens priserne i 3. kvartal 2021 lå på 20.878 kr. Efter det forventede prisfald, anticiperes prisen at stige igen i løbet af 2024.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *