fbpx

Istandsættelse af køkkenet – giver det mening inden et salg?

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Hvis du overvejer at sætte din bolig til salg, er der flere måder hvorpå du kan gøre den mere attraktiv for potentielle købere. Først og fremmest kan du foretage en række mindre ændringer, som f.eks. at male overflader og vægge hvide, for at få boligen til at fremstå mere lys og imødekommende. Hvis du derimod har både tid og økonomisk overskud til større projekter, kan du også overveje at istandsætte en af boligens vigtige rum. Her kan det især være en fordel at kigge på køkkenet, da særligt dette rum kan være udslagsgivende for en boligs overordnede værdi. Men hvor meget giver det egentlig mening at istandsætte sit køkken, når boligen alligevel skal sælges? Læs dette blogindlæg og find ud af hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du begynder på en større istandsættelse af dit køkken, samt hvilke alternativer der findes.

Fordelene ved en istandsættelse

Der er en række fordele ved at istandsætte sit køkken i forbindelse med et boligsalg. Først og fremmest er køkkenet et af boligens vigtigste rum, og et rum som ofte er udslagsgivende for boligens samlede værdi. Ved at istandsætte køkkenet gør du altså ikke blot det rum mere attraktivt, men hele boligen. Ifølge en statistik fra Boligsiden er køkkenet så essentielt for boligens udtryk, at næsten halvdelen af alle boligsøgende prioriterer køkkenet som det vigtigste rum. 

Dette skyldes bl.a. at køkkenet i høj grad er blevet boligens samlingspunkt, og det rum hvor man mødes og er social. En anden årsag kan være at køkkenet er et af de mest omkostningsfulde rum at renovere. Det vil sige at mange boligsøgende kan blive skræmt væk af et køkken der trænger til en istandsættelse, da det kan blive en stor udgift for dem i fremtiden. Ved at istandsætte køkkenet forbedrer du altså chancerne for, at potentielle købere vil kunne lide boligen når du sætter den til salg. 

Gode overvejelser at gøre sig inden

Selvom en istandsættelse af køkkenet kan være en god måde at hæve boligens samlede værdi, er det vigtigt at overveje hvordan omkostningerne for istandsættelsen hænger sammen med boligens værdi og senere salgspris. Hvis istandsættelsen af køkkenet f.eks. ender med at koste mere end det beløb som boligens værdi stiger med, har du reelt set tabt penge på at istandsætte. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvilke muligheder der er for en istandsættelse.

Som oftest giver det ikke mening at begynde på en meget dyr istandsættelse af køkkenet, da omkostningerne er svære at få til at løbe rundt. Alternativt kan du undersøge hvilke løsninger f.eks. IKEA tilbyder. Her vil omkostningerne formentlig være forholdsvist lave, samtidigt med at køkkenet stadig vil fremstå nyt og moderne. Inden du træffer en beslutning kan det dog være hensigtsmæssigt at konsultere din ejendomsmægler, da mægleren vil have mulighed for at rådgive dig i forhold til din individuelle situation.

Alternativer til istandsættelse

Hvis det ikke er muligt at istandsætte køkkenet findes der en række mindre omkostnings- og ressourcefulde alternativer, der stadig vil kunne give dit køkken et nyere udtryk. Her kan det bl.a. betale sig at male nogle overflader hvide, da det vil få rummet til at fremstå mere lyst og imødekommende. I køkkenet kunne du derfor med fordel male låger hvide, og andre overflader hvor det er muligt.

I stedet for at begynde på en istandsættelse kan du også blot udskifte nogle forskellige apparaturer i køkkenet, uden større omkostninger. Her kan du bl.a. udskifte køkkenets blandingsbatteri eller vandhane, så køkkenet fremstår mere moderne. 

Boligsalg med Brikk

Hvis du overveje at sætte din bolig til salg kan du med fordel kontakte din lokale mægler for en uforpligtende konsultation omkring dine forskellige muligheder. Konsultationen er selvfølgelig gratis, så du kan gennemgå din boligsituation med en professionel ejendomsmægler uden binding. Når du efterfølgende vælger Brikk som ejendomsmægler vil du have en lokal og erfaren mægler tilknyttet i din bolighandel fra start til slut, som rådgiver dig på bedste vis. Her vil mægleren også kunne rådgive dig omkring bl.a. istandsættelse, og hvilken løsning der er bedst for din individuelle situation.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *