fbpx

Hvad koster det at sælge en bolig i 2021?

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

2021 nærmer sig slutningen, og hvis man kigger på boligmarkedet har det været et år der i høj grad har været præget af usikkerhed, og en mangel på stabilitet. De historisk høje stigninger af boligpriser har præget markedet så meget, at der flere gange har været snak om indgreb fra regeringen for at regulere det. Ejendomsmæglersalæret hos de store, etablerede kæder er derudover så højt, at flere sælgere nu kigger mod alternative løsninger for at kunne sælge deres bolig. Men hvor meget koster det egentlig, at sælge sin bolig i 2021? I dette blogindlæg vil vi fremlægge det gennemsnitlige ejendomsmæglersalær i Danmark i 2021, samt grundene til, at det er så højt. Derudover vil vi gennemgå hvilke alternativer der findes til de store ejendomsmæglerkæder, herunder selvsalg, og selvfølgelig Brikk.

Hvad koster et ejendomsmæglersalær i gennemsnit?

I Danmark i 2021 er et gennemsnitligt ejendomsmæglersalær på 85.000 kr. Salæret er selvfølgelig meget forskelligt fra mægler til mægler, og i nogle tilfælde er det dermed højere, og i nogle tilfælde lavere. Ved at benytte en traditionel, dansk ejendomsmæglerkæde kan du dog forvente et salær der er nogenlunde denne pris, hvis ikke højere.

Hvorfor er prisen så høj?

Der er adskillige årsager til, at det gennemsnitlige ejendomsmæglersalær i Danmark er højt. Salæret reflekterer også først og fremmest prisen for at sælge sin bolig via nogle af de store, traditionelle ejendomsmæglerkæder i landet. Prisen hos disse kæder er højt, da du som sælger betaler for mere end bare rådgivning i forbindelse med dit boligsalg. Du betaler også i høj grad for, at disse kæder kan fortsætte med at drive forretning, og åbne fysiske butikker overalt i landet. Dette er nemlig en dyr forretningsmodel, der gør at kæderne er nødsaget til at afkræve høje salærer for overhovedet at kunne holde gang i butikkerne. Strukturen er fordelagtig for hovedkontorerne der mest af alt oplever profitten og den overordnede vækst, men det er en dårlig handel for sælgerne der er i sidste ende betaler et skyhøjt salær for at få hjælp med deres boligsalg.

På mange måder reflekterer denne struktur heller ikke, hvordan boliger egentlig sælges i dag. Hvis man kigger på tallene forbundet med de nuværende boligsalg, viser det sig at de fleste faktisk finder drømmeboligen gennem digitale kanaler som boligportaler, annoncer, og sociale medier. Alligevel fortsætter de store kæder med at åbne fysiske butikker der, i mange tilfælde, står næsten tomme. Dét er i virkeligheden det som du betaler for, når du er kunde hos de store kæder.

Muligheden for selvsalg

Der er dog, selvfølgelig, alternativer til at betale 85.000 kr. for et ejendomsmæglersalær. En af disse alternativer, er selvsalg. Selvsalg er, som navnet antyder, når du vælger at sælge din bolig selv, uden en ejendomsmægler tilknyttet. Selvsalg er en oplagt mulighed hvis du har stor erfaring med salg- eller køb af bolig, og hvis du ved hvilke forskellige processer der er forbundet med det at sætte sin bolig til salg. Hvis du derimod ikke har nogen tidligere erfaring eller viden omkring dette, kan selvsalg være en meget besværlig måde at sælge sin bolig på. Det kan nemlig være både uigennemskueligt og svært at finde ud af alle de forskellige processer forbundet med en bolighandel, samt at stå for alt selv.

Ved at sælge din bolig selv er du altså selv ansvarlig for f.eks. at prissætte din bolig, markedsføre den, fremvise den, have kontakt med potentielle købere, og endeligt, prisforhandle. Samtidig er der en række omkostninger forbundet med disse processer, der alligevel gør, at det ikke er gratis at sælge sin bolig. Det koster f.eks. penge at hente relevante bolig dokumenter, såsom energimærke, når du skal sætte din bolig til salg. Der er også omkostninger forbundet med at markedsføre sin bolig gennem boligportaler, hvor de fleste købere finder deres bolig. Derudover rådes du også til, når du sælger din bolig selv, at få en boligadvokat tilknyttet, der kan sikre at alle de juridiske aspekter af boligsalget er i orden. Kort sagt, er det ikke gratis at sælge sin bolig selv. Det er selvfølgelig billigere end at betale 85.000 kr. for en traditionel ejendomsmægler, men der er stadig en række omkostninger som du skal betale, hvoraf du samtidig står for al ansvar i forbindelse med handlen. 

Brikk som ejendomsmægler

Med Brikk som ejendomsmægler tager vi os af alle dele af dit boligsalg, samtidig med at vi kun tager 12.500 kr. i salær. På denne måde bruger du stort set lige så mange penge som det ville koste at sælge sin bolig selv, imens du modtager A-Z service. Årsagen til at vi kan tage så lidt i salær kontra nogle af de store, traditionelle ejendomsmæglerkæder er, at vi har valgt ikke at lade vores kunder betale for, at vi kan fortsætte med at vokse. Når du sælger din bolig med Brikk, betaler du derimod kun for de egentlige omkostninger forbundet med, at sælge sin bolig. Dette mener vi, er den mest hensigtsmæssige handel for dig.

Derudover er du, med Brikk som ejendomsmægler, garanteret A-Z service, lokale mæglere og et fast lavt salær uanset hvordan din boligsituation ser ud. Vores mæglere er blandt nogle af de bedste i branchen, og har mange års erfaring fra det danske boligmarked. På denne måde har de mulighed for at hjælpe og rådgive dig i forbindelse med alle de forskellige processer i dit boligsalg.

Det behøver altså ikke at koste 85.000 kr. at sælge sin bolig. Det kan godt være, at dette er gennemsnitsprisen for et ejendomsmæglersalær i 2021, men du har, som boligsælger, altså en række andre muligheder som sparer dig en masse penge på den lange bane. Hvis du dermed går med tanker om at sælge din bolig, og overvejer Brikk som din fremtidige mægler, kan du bestille en gratis boligvurdering i dag. Vurderingen er selvfølgelig fuldkommen uforpligtende, og fungerer udelukkende som en oplagt måde for at diskutere din boligsituation igennem med en professionel. 

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

2 kommentarer

 1. Karen Dybdahl siger:

  Sælger Brikk også Andelsboliger, f. eks. i Sydthy 7760 området.
  MVH Karen D.

  1. Simone Fausbøll siger:

   Hej Karen,

   Mange tak for din besked. Vi sælger boliger overalt i landet, også i Sydthy. Hvis du skulle være interesseret i en gratis vurdering, så kan du let og hurtigt bestille en på https://www.brikk.dk/boligvurdering/bestilvurdering/#. Vi glæder os til at høre fra dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *