fbpx

Er fast ejendom en god investering i 2022?​

Del denne artikel
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er fast ejendom en god investering i 2022?

Køb af fast ejendom er en stor beslutning, som kræver masser af research, rådgivning og kapital. Der er meget på spil, når det gælder boligkøb grundet summen af penge, man investerer. Men er fast ejendom en god investering i 2022? Fast ejendom er en dyr, men god investering. For de fleste almindelige familier er fast ejendom en væsentlig del af deres opsparing, da det er en investering, som er stabil og giver tryghed. Selvfølgelig er det vigtigt at holde styr på boligpriserne i sit område, og generelt holde styr på boligmarkedet, hvis man en dag ønsker at sælge sin bolig. Dog er det ikke en investering, som vægter for tungt på samvittigheden. Der kan være store svingninger på boligmarkedet, men kigger vi historisk på boligmarkedet har det dog altid udviklet sig i en positiv retning.

 

Fast ejendom – hvilken værdi indeholder en fast ejendom?

Når man lejer en lejlighed, så det er mange, som man betaler til en udlejer og dermed aldrig ser igen. For en studerende eller en person uden nogen former for familie, så giver det god mening at leje, især hvis man har behov for at være midt i byen. Men for langt de fleste familier med fast indkomst, børn og eventuelt biler, så er et hus en bedre investering. Når man ønsker at købe en fast ejendom, så er det langt de færreste mennesker, som kan lægge alle pengene på bordet med det samme. De fleste må ud og anskaffe sig et realkredit lån; en ordning hvor man som køber kun skal stå med 5% af den ønskede ejendoms kontantpris. Ydelsen er forskellig baseret på hvilket institut man vælger og der er mange faktorer, som spiller ind. Det er mange penge man skal af med, men i modsætning til udlejning, er det investering som sikrer ens fremtid og sikrer en som ejer af ejendommen. 

 

Prisniveauet falder.

Gennem de seneste par år, er boligpriserne i Danmark steget. Det medfører, at mange danskere ikke har haft mulighed for at kunne investere i fast ejendom, da priserne simpelthen var for høje og uoverskuelige. Historisk set har fast ejendom dog altid været en god investering og nu ser det ud som om, at priserne langsomt begynder at bevæge sig i den positive retning igen. 

 

Alternative investeringer

Når aktiemarkedet og boligpriserne falder ser man ofte i stigende grad at folk investerer i alternative midler, f.ek.s. råvarer, såsom guld og sølv. Råvarer bliver anset af mange som en sikker investering i tider med økonomisk usikkerhed, det samme gør investering i ure som Rolex. Vi oplever altid at boligmarkedet og aktiemarkedet stabiliserer sig efter noget tid, hvor mange har gjort gode køb da aktiekurserne var lave og boligerne var billige.

 

Rådgivning før køb. 

Som nævnt før, så er det altid en god ide at få noget professionel rådgivning før man træffer nogen beslutning; især beslutninger, som omhandler så stor en investering. Hos Brikk er det derfor muligt at få en tryg oplevelse med vores køberrådgivning. Køberrådgivning handler i høj grad om erfaring, og vi har nogle af de bedste sagsbehandlere og ejendomsmæglere, som har været i branchen i mange år og kender markedet. Med en køberrådgivnings pakke til 7.495 kroner uden nogen ekstra omkostninger, så er man som køber sikret en erfaren køberrådgiver, som hjælper og rådgiver gennem hele processen. 
Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *