fbpx

Derfor er julen et godt tidspunkt at købe bolig

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Når du leder efter drømmeboligen, er der en masse forskellige faktorer som du bør tage i betragtning. Udover at du selvfølgelig kan kigge på dine ønsker i forhold til boligens type, størrelse, pris og beliggenhed, så bør du også undersøge det pågældende boligmarked, samt den årstid hvorved du er interesseret i at købe. Der kan nemlig være en række betragtelige fordele og ulemper ved at købe bolig i de forskellige sæsoner, og særligt juletiden har nogle fordele for dig som potentiel køber, der er værd at overveje. I dette blogindlæg vil vi gennemgå nogle forskellige årsager til, at julesæsonen er et godt tidspunkt at købe bolig, samt nogle overvejelser som er vigtige at gøre sig, inden du beslutter dig for at købe i december. Husk at de forskellige fordele beskrevet i blogindlægget ikke reflekterer alle boligkøb- og salg i juletiden, men derimod beskriver nogle omstændigheder der, i nogle tilfælde, gør sig gældende. 

Hvis du finder dette blogindlæg interessant så er du, som altid, velkommen til at skrive en kommentar, eller dele det via sociale medier eller e-mail. Hvis du derudover har nogle forslag eller ønsker til emner i kommende blogindlæg, så er du også meget velkommen til at skrive til simone@brikk.dk.

Travlhed

En af de primære fordele ved at købe i julesæsonen er, at mange sælgere enten har travlt med at få solgt deres bolig op til jul. Dette skyldes flere ting. Først og fremmest er julesæsonen, for nogle, en stressende tid, der går med diverse arrangementer og gavekøb. For andre er julen noget der skal bruges til at slappe af, og nyde samværet med familien. Uanset hvad, så er der oftest bred overensstemmelse omkring, at julen ikke skal bruges på bekymringer over boligsalg, og af denne grund er mange sælgere yderst interesserede i at få en aftale på plads inden julen for alvor begynder. Dette kan være en stor fordel for dig som køber, da du har mulighed for at stå med en sælger der f.eks. ikke er interesseret i en længerevarende prisforhandling, men som derimod gerne hurtigt vil komme til enighed. Hvis dette er tilfældet, kan du ende med at få en god handel i dit boligkøb.

Efterspørgsel

En anden klar fordel, er at der generelt er færre mennesker der køber en bolig op til jul, end resten af året. Det vil sige, at der er en mindre sandsynlighed for, at andre potentielle købere vil være interesserede i den bolig du kigger på. Dette er selvsagt en fordel, da det kan betyde at der ikke er lige så meget rift om boligen som der muligvis havde været på et andet tidspunkt. Denne fordel er særligt relevant hvis du kigger på boliger et sted hvor der generelt er en stor efterspørgsel. 

Fridage

Julen er en tid hvor mange holder ferie, og det kan faktisk være en fordel for dig som køber. Hvis du har ferie enten op til, eller under julen, så har du nemlig bedre mulighed for at tage dig af nogle af de administrerende opgaver, der er i et boligkøb. Det kan f.eks. være at have kontakt med sælgeren, finde relevante dokumenter, arrangere overtagelse, og  meget mere. Dette er en fordel, da mange mener, at det er stressende proces at flytte. Ved at flytte i din ferie undgår du dermed at skulle balancere den kommende flytning og dit arbejde, og dette kan spare dig en masse bekymringer, og stress. 

Lånemuligheder

Når du skal til at købe bolig, så kan det være en god idé at have fuldkommen styr på dine lånemuligheder først. Én vigtig huskeregel når du leder efter det bedste lån er, at banker i virkeligheden er virksomheder ligesom alle andre. De er altså også interesserede i at få nye kunder, og tegne nye abonnementer. Hvis du leder efter en god lånemulighed i julen kan du, hvis du er heldig, nemlig risikere at nogle af bankerne ikke har nået deres mål for året. Dette vil betyde, at de som oftest vil have travlt med at underskrive dit lån inden årets udgang, og dermed vil være villige til at give dig en bedre handel. Hvis du dermed har mulighed for det, så bør du gå til en række forskellige banker, for at sammenligne de lånemuligheder som de tilbyder. Det kan være, at du kan få en god aftale på plads, der vil gøre dit boligkøb lettere.

Ting du bør være opmærksom på

Selvom der er en række fordele ved at købe bolig i juletiden, så er der også nogle faktorer som er vigtige at være opmærksom på. Først og fremmest, må du forvente at det bliver nødvendigt for dig at være fleksibel når det gælder aftaler med sælgeren. Da julen er en tid hvor folk som oftest har mange planer, er det nemlig forventeligt at det kan være svært at koordinere aftaler med sælgeren i løbet af december. Derfor bør du have lidt ekstra tålmodighed, og lidt mere fleksibilitet når du køber bolig i julesæsonen. En anden ting som er vigtig at være opmærksom på er, at juleferien kan pause en masse forskellige processer i din flytning. Hvis du dermed skal skifte skole for dine børn, finde pasning til de mindste, eller opdatere personlig information der er skal være klar inden flytningen, bør du altså gøre dette inden juleferien, så der er styr på det inden det nye år. 

Slutteligt bør du være opmærksom på at du ikke træffer nogle forhastede beslutninger. Selvom det kan virke fristende at få en god bolighandel på plads i juletiden, så skal du huske at overveje situationen grundigt, og at gå alt igennem med din køberrådgiver først.

Køberrådgivning hos Brikk

Hos Brikk tilbyder vi professionel køberrådgivning uanset hvornår du skal købe. Vores dygtige køberrådgivere har mange års erfaring fra branchen, og ved lige præcis hvad du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at købe drømmeboligen op til jul. Vi mener, at køberrådgivning i høj grad handler om erfaring og lokalkendskab, og vores mæglere har dermed begge dele. På denne måde kan de nemlig bedst rådgive dig, og sørge for, at du får den bedst mulige handel. Hvis du dermed står og leder efter en køberrådgiver op til jul så kan du, med fordel, booke en gratis konsultation med en af vores rådgivere i dag.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *