fbpx

Boligvurdering | Hvad er din bolig værd?

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Hvis du skal til at sælge din bolig, kan du med fordel bestille en boligvurdering hos din lokale ejendomsmægler. En boligvurdering er, som navnet antyder, en vurdering af din boligs værdi, og dermed dens potentielle salgspris. Vurderingen er en af de første dele af salgsprocessen, og lægger grundlaget for både markedsføringen af boligen, samt forhandlingerne med potentielle købere. Det er derfor vigtigt at vurderingen er retvisende, og foretages af en professionel mægler. Læs videre her, og find ud af hvad du skal være særligt opmærksom på, når din bolig skal vurderes.

Hvordan vurderes din bolig? 

Når din bolig skal vurderes af en ejendomsmægler, sker det på baggrund af en række forskellige parametre. Først og fremmest gennemgår mægleren boligen omhyggeligt, for at anføre alle omstændigheder der kan påvirke salgsprisen. Dette er som oftest relateret til boligens stand, type og beliggenhed. 

Efter boligen er gennemgået, kan du og mægleren diskutere hvilke forventninger du har til salget, og hvordan disse passer i forhold til boligens værdi. I denne del af processen skal ejendomsmægleren også have adgang til boligens relevante dokumenter, såsom BBR-ejermeddelelse, pantebreve, oversigt over restgæld i ejendommen, m.m. 

Mægleren vil, efter at have gennemgået boligens detaljer og dokumenter, fremlægge en salgspris der reflekterer de specifikke omstændigheder. Det er væsentlig at pointere, at der er mange omstændigheder forbundet med din boligvurdering, og at du ikke kan forudse din boligs værdi ved f.eks. at kigge på din nabos. Efter boligvurderingen vil du som oftest have mulighed for at gå tallene igennem med din ejendomsmægler, for at få et overblik over hvilke faktorer der fik din boligs værdi til at stige, eller falde. 

Hvad kan du selv gøre? 

Når din bolig skal vurderes, er der en række omstændigheder som du ikke har mulighed for at lave om på, såsom boligens type, og beliggenhed.

Andre omstændigheder, såsom boligens stand og indretning, har du dog mulighed for at optimere inden vurderingen, for potentielt set at hæve værdien af din bolig. Her er det f.eks. en god idé at få lavet en førsynsrapport, hvori potentielle skader og fejl registreres, og mærkes som K1, K2 og K3’ere. Med rapporten kan du dermed gennemgå de forskellige skader og, så vidt muligt, fjerne dem. Større renoveringer kan selvfølgelig også hæve værdien af din bolig, disse er dog ofte både tidsmæssigt og økonomisk krævende. Du kan derfor, med fordel, fokusere på mindre projekter rundt omkring i dit hjem. At male vægge, lakere trægulve, og rydde op i haven kan være med til at få din bolig til at fremstå mere attraktiv, og hæve både værdien og interessen for boligen. 

Det er selvfølgelig også vigtigt at du vælger en professionel og erfaren ejendomsmægler, når kommer til vurderingen af din bolig. Boligvurderingen er en af de mest centrale dele af salgsprocessen, og mæglerens evne til at kunne fastslå en realistisk pris er essentielt for at du, som sælger, kan få den bedste udbytte af handlen. 

Gratis vurdering med Brikk 

Med Brikk som mægler i din salgsproces, er du altid i trygge hænder. Når du har bestilt en salgsvurdering online, kommer en af vores lokale eksperter ud til dit hjem for at give en gratis, og uforpligtende, vurdering. Det er afgørende at vores eksperter er lokale, så deres vurdering altid er baseret på mange års erfaring og ekspertise omkring boligsalg i dit område. Du kan derfor være sikker på at prisen reflekterer din boligs aktuelle værdi, med alle faktorer taget i betragtning.

Vi tilbyder også online vurderinger, hvor vores algoritme indsamler al tilgængelig information omkring din bolig for at estimere en salgspris. Det er dog vigtigt at pointere at denne salgspris udelukkende er et estimat, og at vi altid anbefaler at du bestiller en hjemmevurdering med din lokale Brikk mægler.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *