fbpx

Her kan du få billig køberrådgivning

Del denne artikel
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hvis du overvejer at købe en ny bolig er der mange faktorer, som du skal være opmærksom på. Særligt hvis du er førstegangskøber kan der være mange dele af købsprocessen der kan virke uigennemskuelige, og mange faldgruber ved et boligkøb der er vigtige at være opmærksomme på. Derfor kan det være en stor fordel at kontakte en køberrådgiver der kan varetage dine interesser, når du skal til at købe drømmeboligen. Læs dette blogindlæg omkring køberrådgivning, og få mere at vide omkring en køberrådgivers arbejdsopgaver, hvilke fordele der er ved at benytte en køberrådgiver, og hvorfor du bør vælge Brikk som køberrådgiver i dit fremtidige køb.  

Hvad er en køberrådgiver?

Helt konkret kan en køberrådgiver defineres som den person der har til opgave at rådgive og vejlede køberen i en bolighandel. På samme måde som at en ejendomsmægler er sælgers mand, er det en køberrådgivers ansvar udelukkende at varetage køberens bedste interesser. Dette gør en køberrådgiver ved bl.a. at gennemgå alle ejendommens dokumenter for at finde omstændigheder der eventuelt kan give dig afslag på prisen. Derudover har en køberrådgiver også mulighed for at hjælpe dig med prisforhandlingen, så du er sikker på at få den bedst mulige handel.

Forskellen på en ejendomsmægler og en køberrådgiver

Forskellen på en ejendomsmægler og en køberrådgiver er, som tidligere beskrevet, at en ejendomsmægler varetager sælgerens interesser, og en køberrådgiver varetager køberens. De to professionelle står dermed på hver deres side af bolighandlen, og har begge til formål at give deres kunde den bedste handel. 

Distinktionen af disse to er dog blevet endnu mere vigtig siden 2015. Før 2015 havde en ejendomsmægler pligt til at informere en køber omkring alle eventuelle fejl og mangler ved en bolig. Denne pligt bortfaldt ved en lovændring d. 1 januar i 2015, og cementerede dermed det faktum, at en ejendomsmægler udelukkende har ansvar over for sælgeren. Det er dermed blevet endnu vigtigere, efter lovændringen, at du som køber søger professionel rådgivning inden du begynder på en bolighandel.

Fordelene ved en køberrådgiver

Der er en række klare fordele ved at have en køberrådgiver tilknyttet i din bolighandel. Først og fremmest er en ejendomsmægler ikke længere forpligtet til at oplyse dig omkring potentielle fejl og mangler ved boligen længere. Ejendomsmægleren har dermed, som tidligere beskrevet, udelukkende til formål at varetage sælgerens interesser. Hvis du overvejer at købe en bolig kan det derfor være en god idé at få en køberrådgiver involveret, som bl.a. kan undersøge boligens specifikke omstændigheder og efterfølgende forklare hvilke potentielle faldgruber der er ved boligkøbet. Heriblandt er gennemgang af dokumenter såsom tilstandsrapporten, byggetilladelser, BBR, ejerskifteforsikring, og meget mere der kan have en indflydelse på boligens muligheder, og potentielle udgifter i fremtiden. Ved at tage alle disse faktorer i betragtning kan en køberrådgiver også hjælpe dig med prisforhandlingen, så du er sikker på at få en god handel i sidste ende. 

Køberrådgivning med Brikk

Når du vælger Brikk som køberrådgiver, er du sikret rådgivning fra en professionel og fagligt dygtig ekspert. Vi sørger for at alle dokumenterne ser ud som de skal, inden du skriver under. Hvis der dermed er nogle bestemte faktorer i dokumenterne der gør at du skal have et afslag i prisen, så sørger vores køberrådgiver også for at inkludere dette når prisen skal forhandles. Vores professionelle køberrådgivere har været i branchen i mange år, og tilbyder rådgivning baseret på erfaring og ekspertise, til faste lave priser.

Hvis du overvejer at købe en bolig, kan du dermed med fordel kontakte os for en uforpligtende og gratis konsultation. Her har du mulighed for at få endnu mere at vide om hvad vi kan tilbyde indenfor køberrådgivning.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *