fbpx

Selvsalg af bolig – den komplette guide

Del denne artikel
Facebook
LinkedIn
Email

Der er ofte mange udgifter forbundet med det, at sælge sin bolig. Ved selvsalg står du selv for de opgaver som en ejendomsmægler normalt ville varetage, såsom udarbejdelse af salgsmateriale, annoncering og fremvisning. Her får du den komplette guide til, hvordan du griber selvsalg an.

Fordele- og ulemper ved selvsalg 

Inden du begynder at sælge din bolig, er det en god at vide præcist hvad selvsalg indebærer, så du ved hvad de umiddelbare fordele og ulemper er. Først og fremmest er en fordel ved selvsalg besparelsen af et ejendomsmæglersalær. Den primære grund til selv at sælge sin bolig er altså, helt enkelt sagt, at det er billigere. Det anbefales dog stadig at man inddrager en boligadvokat der kan give juridisk rådgivning, og udarbejde dokumenter, i forbindelse med salget. Boligadvokater konsulterer dog udelukkende omkring de legale aspekter ved boligsalget, og er altså ikke involveret i f.eks. markedsføringen af boligen. 

Dette fører os til den overvejende ulempe ved selvsalg, som er den mængde af arbejde man skal lægge i det som privatperson. At sælge sin bolig kan være et meget større projekt, end man først går ud fra. Det indebærer at man selv fastsætter salgsprisen, markedsfører boligen, arrangerer fremvisninger, og forhandler med køberen. Udover at det tager tid, kræver det altså også ressourcer at sælge sin bolig selv. At markedsføre sin bolig betyder f.eks., at man benytter de markedsføringskanaler der er relevante for ens potentielle købere, og at man vedhæfter professionelle billeder, og indbydende tekster. Dette er nogle af de aspekter der er vigtige at være opmærksomme på, når man skal vælge en salgsmetode af ens bolig. 

Kan det betale sig? 

Selvom selvsalg kan virke attraktivt, er det vigtigt at være opmærksom på at det ikke er uden omkostninger at sælge sin bolig selv. Man vil formentlig bruge penge på bl.a. en boligadvokat, der kan rådgive omkring alle de juridiske aspekter ved salget. En anden omkostning kan være markedsføring af boligen gennem sider såsom Boliga.dk, hvor det er muligt at nå ud til flere end hvis man f.eks. bruger sin private Facebook-konto. Så kan selvsalg egentlig betale sig?

Det er rigtigt, at selvsalg generelt er billigere end en traditionel ejendomsmægler. Pengene der spares betyder dog at man som privatperson skal varetage en masse forskellige arbejdsopgaver, der kan være svære at finde rundt i. Ved at bruge Brikk i dit næste boligsalg, får du en ejendomsmægler der giver dig fuld service fra A-Z for kun 12.500 kr. Vi står for alt lige fra prissættelse og markedsføring af din bolig, til fremvisning og forhandling med køberen. Det er vigtigt for os at der er fuld gennemsigtighed, så du altid er opdateret, og en del af salgsprocessen. 

Sælg med Brikk og fremvis selv 

Med os som ejendomsmægler i dit boligsalg har du altid mulighed for at bestemme hvilke dele af salget som vi skal klare, og hvilke som du selv vil klare. Her er det f.eks. en mulighed at sælge din bolig med Brikk, men selv at fremvise den for potentielle købere. På denne måde bestemmer du selv, hvordan fremvisningen af dit hjem skal foregå. Vi står selvfølgelig altid til rådighed som en sparringspartner, så du altid har en professionel mægler i baghånden. Se vores sammenligning af Brikk og selvsalg her og få et overblik over hvor meget du sparer.

Der er altså både fordele og ulemper ved selvsalg. Ligegyldigt om man skal sælge sin bolig selv eller tilknytte sig en ejendomsmægler, er det vigtigt at vide præcis hvad man går ind til. Derfor kan vi altid anbefale at man læser op på de forskellige muligheder, inden man træffer sin endelige beslutning.

Oftest stillede spørgsmål

Hvad betyder selvsalg?

Selvsalg betyder,at man selv sælger sin bolig. Mere specifikt vil det sige at man altså ikke har en ejendomsmægler tilknyttet i sit boligsalg, men derimod selv står for alt fra markedsføring, fremvisning, prisforhandling, m.m.

Hvad er fordelene ved et selvsalg?

Den primære fordel ved et selvsalg er selvfølgelig de omkostninger du undgår ved ikke at have en ejendomsmægler tilknyttet i dit boligsalg. En større, traditionel ejendomsmæglerkæde kan sagtens tage 85.000 kr. for at hjælpe dig med dit boligsalg, hvilket er en stor udgift. Ved at sælge din bolig selv kan du spare disse penge, samtidig med at du selv står for alt.

Hvad er ulemperne ved et selvsalg?

Den største ulempe ved et selvsalg er at du som privatperson skal stå for alle dele af boligsalget. Det er en større opgave at sælge en bolig, og uden relevant erfaring eller rådgivning kan det også være et svært forløb at finde rundt i. Hvis du vælger selv at stå for boligsalget skal du f.eks. stå for at markedsføre boligen, have kontakt med potentielle købere, fremvise, prisforhandle, m.m. Dette kræver ikke bare tid, men også ressourcer.

Kan det betale sig at sælge sin bolig selv?

Hvorvidt det kan betale sig at sælge sin bolig selv kommer i høj grad an på, om du har både tiden og ressourcerne til at gå ind i så stort et projekt. Selvom du selvfølgelig sparer mange penge i forhold til de omkostninger det ville koste at have en traditionel ejendomsmægler tilknyttet, er der også udgifter i et selvsalg som du bør være opmærksom på. Det koster f.eks. penge at markedsføre sin bolig på sider såsom Boligsiden og Boliga, hvor de fleste i dag finder deres kommende bolig. Det koster også penge at få fat i en række relevante dokumenter og rapporter om din bolig, såsom en tilstandsrapport og et energimærke. Disse dokumenter og rapporter er ydermere nødvendige for at boligen legalt kan blive solgt, og udgifterne kan derfor ikke undgås. Hvis du er interesseret i at sætte din bolig til salg kan du derfor, med fordel, undersøge priserne hos en række nyere ejendomsmæglervirksomheder. Hos Brikk tilbyder vi f.eks. rådgivning i alle dele af dit boligsalg, samt A-Z service, for en fast lav pris på 12.500 kr. Det vil sige at du blot skal betale et par tusinde kroner mere end ved et selvsalg, og lade os stå for det hele. På denne måde sparer du både tid, og ressourcer.

Hvor kan jeg få hjælp til et selvsalg?

Hvis du har besluttet dig for at sælge din bolig selv, kan det være en god idé i det mindste at investere i en boligadvokat. En boligadvokat kan ikke rådgive dig på samme måde som en ejendomsmægler, men kan derimod hjælpe dig med alle de juridiske aspekter af salget. En boligadvokat sikrer altså at alt er legalt og gyldigt, når du skal sælge din bolig.

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *