fbpx

Smartere. Bedre. Billigere.

Din Lokale Roskilde Ejendomsmægler

Sælg fra kun 14.950 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.

Danmarks hurtigst sælgende ejendomsmægler.

Stor synlighed på bl.a.
Boligsiden Logo
Boliga Logo
Facebook Logo
Medlem af dansk ejendomsmæglerforening

Mød din lokale ejendomsmægler fra Roskilde

Michael Christensen

Salgs- og Vurderingsspecialist

Michael Christensen
Pia Fredskild
Pia Fredskild
Read More
Fremragende !!! Salget af min bolig er gået forrygende med mange interesserede og hurtigt salg. Ejendomsmægler Lisbeth er super dygtig og professionel, engageret, hjælpsom og altid i godt humør. Kommunikationen har været hurtig og fyldestgørende og jeg har været tryg gennem hele processen, hvor jeg selv har stået for fremvisninger. Jeg anbefaler på det varmeste at vælge Brikk ved hussalg !!!

Et udpluk af vores boliger i Roskilde

Sælg din bolig i Roskilde

Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu

Hvem er de potentielle købere, hvem flytter til Roskilde?

Roskilde, som er Danmarks femtendestørste by, kan generelt set deles op i ti bydele, som er Herslev, Svogerslev, Øm, Kamstrup, Vindinge, Himmelev, Veddelev, Store Valby, Gundsølille og Kirkerup. Selvom hvert område er forskelligt, også når det kommer til tilflyttere, så kommer de fleste tilflyttere (ifølge Roskilde Kommune) fra Hovedstadsområdet. Antallet af tilflyttere til Roskilde Kommune løber fra prognoserne. Væksten i nettotilflytning til kommunen 2007-2019 var på knap 14 procent. Roskilde ligger som nr. 3, kun overgået af Høje Taastrup og København, når man kigger på de 20 største byer og antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Ifølge tal fra Danmarks Statistik oplevede kommunen sidste år en nettotilflytning på 449 personer, hvilket er det tredje højeste antal i hele landet – kun overgået af Aarhus og Rødovre. Det er hovedsageligt folk mellem 16-64 år, som er i den erhvervsaktive alder, der flytter til Roskilde, hvilket bl.a. skyldes, at Roskilde huser mange større virksomheder og bl.a. har en af landets største antal af statslige arbejdspladser.

Hvor hurtigt bliver boliger normalt solgt i Roskilde?

Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, er den gennemsnitlige liggetid for parcel- og rækkehuse i Roskilde på 95 dage. Dette er en stigning sammenlignet med det foregående år hvor liggetiden var på 73 dage.

For ejerlejligheder er den gennemsnitlige liggetid på 99 dage.

Seværdigheder i Roskilde

Roskilde tilbyder mange historiske og spændende oplevelser, for folk i alle aldre. På vikingeskibsmuseet i Roskilde kan man opleve originale vikingeskibe, se skibe blive bygget eller stævne ude på fjorden som en ægte viking. På museet kan man se 5 originale vikingeskibe, som blev udgravet i Roskilde Fjord i 1962. De næsten 1000 år gamle skibe finder man i Vikingeskibshallen. Derudover finder man museumsøen med bådeværft, værksteder, og café Knarr, hvor der serveres ny nordisk vikingemad. Museet tilbyder mange aktiviteter for deres besøgende.

Glasgalleriet er en glaspuster med arbejdende værksted, udstilling og butik beliggende i hjertet af Roskilde Havn. Glasværkstedet startede i 1977 og har gennem årene udforsket mange forskellige teknikker under arbejdet med glas. Det er muligt at høre om de mange forskellige former og dekorationer som bliver anvendt under arbejdet med det varme glas. Derudover er det også muligt selv at puste glas, samt besøge deres udstilling. Desuden kan man også købe glasværk i deres butik, så man har noget smukt at tage med hjem efter besøget.

På Rabalderstræde 16 i Roskilde, kan man besøge Ragnarock, som er et spændende interaktivt museum, der tager de besøgende med på opdagelse i musikkens farverige historie. Man kan se, høre og føle sig gennem den rytmiske musiks historie fra 1950’erne, gennem 1980’erne og frem til nutidens musik. Man får dog mere end en rutsjebanetur gennem musikkens historie, man får historien om en ungdomsgeneration der skaber sin helt egen kultur. Ragnarock præsenterer løbende mange spændende arrangementer, såsom koncerter, film, foredrag, og udstillinger.

Oplev og opdag Roskilde ved et besøg på Roskilde Museum, hvor man kommer helt tæt på historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer. Roskilde Museum har været byens museum siden 1929, og har en lang række spændende udstillinger. Her finder man alt fra vikinge-dobbeltgrav til legetøjsudstilling.

Roskildes historie

Roskilde er formentlig opstået ca. 980, da Harald Blåtand opførte en kirke og sandsynligvis en kongsgård. I løbet af 1000-tallet opførtes en lang række gejstlige bygninger, og Roskilde blev Sjællands vigtigste by. Omkring reformationen havde byen 12 kirker og 5 klostre, men i 1400-tallet begyndte kongerne at foretrække København fremfor Roskilde. Med reformationen var Roskildes storhedstid forbi, og i de følgende århundreder led Roskilde under krige, brande, og epidemier. Men i 1847 åbnede landets første jernbane mellem København og Roskilde. I 1900-tallet voksede indbyggertallet kraftigt, og byen blev en satellitby for København.

Udvikling i antallet af bolighandler i Roskilde

Ifølge Finans Danmark, var der 179 handler på parcel- og rækkehuse i Roskilde, i 3. kvartal af 2023. I 3. kvartal af 2022 var der 144 bolighandler. Antallet af bolighandler i Roskilde er steget med 24.3% i løbet af ét år.

For ejerlejligheder har der i Roskilde været en stigning på 51.2% på et år, fra 43 til 65 bolighandler.

Prisudvikling på boliger i Roskilde

Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse i Roskilde, har ifølge Finans Danmark i det seneste registrerede kvartal, 3. kvartal af 2023, set en prisstigning på 1.6% i forhold til det forrige kvartal. På årsbasis er prisen faldet med 3.2% sammenlignet med samme kvartal, året før.

I forhold til ejerlejligheder, har der i det seneste registrerede kvartal, været en prisstigning på 3.4%, På årsbasis er prisen på samme niveau når sammenlignet med samme kvartal, året før.

Sælg din bolig i Roskilde

Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu