fbpx

Smartere. Bedre. Billigere.

Din Lokale Allinge Ejendomsmægler

Sælg fra kun 12.500 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.

Stor synlighed på bl.a.
Boligsiden Logo
Boliga Logo
Facebook Logo
4,9 På Trustpilot
Medlem af dansk ejendomsmæglerforening

Hvem bor i Allinge

Allinge, også kendt som Allinge-Sandvig, er en dobbelt by i nordspidsen af Bornholm. Byen har et indbyggertal på 1.459 og ligger i Bornholms Regionskommune, som tilhører Region Hovedstaden. Allinge ligger omtrent 39 km fra Nexø, 29 km fra Aakirkeby, 23 km fra Rønne og 18 km fra Gudhjem. Gennemsnitsalderen i Allinge er 54 år og 1/3 af befolkningen udgør børnefamilier. Byen er familievenlig og rig på uddannelses- og jobmuligheder.

Hvor hurtigt bliver boliger normalt solgt i Allinge?

Ifølge de nyeste tal fra Finans Danmark, har villaer og rækkehuse i Allinge en liggetid på 81 dage i år 2022, som er data taget fra Bornholms Kommune. 

Hvilke attraktioner finder du i Allinge?

Allinge er kendt for sin skønne natur og som en af Bornholms feriebyer samt en vigtig handelsby på Nordbornholm. Hvert år i uge 24 kan du i Allinge finde Danmarks største demokrati-festival kaldet “folkemødet”, som varer 4 dage.

Tæt på Allinge kan du også opleve musikfestivalen Wonderfestiwall hvor store danske stjerner optræder. Allinge byder på skøn natur, hyggelige havne og høje klipper.

Byen byder også på seværdigheder som Moseløkken, Stenbrudsmuseum, Bornholms Tekniske Samling, Hammerknuden, Allinge havn, Slotslyngen og meget mere.

Prisudvikling på boliger i Allinge

Prisudviklingen på villaer og rækkehuse i Allinge har været svingende de seneste år. I det seneste registrerede kvartal, første kvartal af 2022, er Allinge steget med 6,5 % og med en årlig positiv ændring på hele 49,5%. Dvs. i det sidste år har det været høje prisstigninger i Allinge, som stammer fra data fra det første kvartal af 2021 til første kvartal af 2022. 

De største prisstigninger forekom andet kvartal af 2016 og tredje kvartal af 2013, hvor priserne steg med henholdsvis 83,8% og 56,2%. De største prisfald forekom i første kvartal af 2019, hvor boligpriserne faldt med 31,8% og 30,4% i samme kvartal af år 2017.

Hvorfor bo i Allinge

Allinge er folkemødets fødeby; her begyndte den bornholmske turisme for over 120 år siden. Allinge ligger i Nordbornholm, hvilket giver mange muligheder for naturlige oplevelser, især for de aktive er der gode løbe-, vandre- og bademuligheder ved Østersøen, som ligger i Allinge.

Allinges historiske kulturelle steder er også værd at besøge. Her har du muligheden for at se den gulkalkede kirke og den russiske kirkegård fra 2. verdenskrig. Udover de historiske ting fra  2. verdenskrig kan du opleve Hammershus Slotsruin eller det tidligere granitbrud på Hammeren ved Opalsøen. Desuden er der også spisesteder hvor du kan vælge mellem hyggelige og familievenlige restauranter og caféer, barer, pizzaria og andre spisesteder i Allinge. Så hvis I ønsker en familietur med kulturelle oplevelser og god mad er der mulighed for det i Allinge.

Derudover foregår der hvert år, i uge 24, et folkemøde i Allinge, som er hele Danmarks politik- og demokratifestival.

Sælg din bolig i Allinge

Start med en vurdering fra din Brikk specialist nu